Hummus

Hjemmelavet hummus til aftensmad

Da jeg kom hjem fra arbejde i går, var mit overskud minus hundrede, og jeg gik direkte ind i seng og sov en halv times tid. Da jeg vågnede var jeg lidt ør og lå længe og diskuterede med mig selv om, hvorvidt jeg skulle hoppe afsted på dagens løbetur eller ej. Jeg hældte mest mod nej, men af uvisse årsager kom jeg alligevel i løbetøjet og ud af døren. Vejret var gråt, blæsende og det dryppede lidt, og jeg var overbevidst om, at der pludselig ville komme en kæmpe skylle. Den kom også, men først idet jeg rundede mit hushjørne og dagens 6 km var løbet. Succes! Mit underskud var vendt til overskud.

Da jeg kom op i lejligheden stod min kæreste næsten klar med aftensmaden. Det eneste der manglede at blive lavet var en portion hummus, så den fik jeg lige lavet på ingen tid. Jeg har talt om at dele min opskrift på hummus med jer flere gange, men det er aldrig rigtig sket – før nu! Hjemmelavet hummus passer til det meste, er super nemt at lave, smager helt fantastisk og herunder får I langt om længe den opskrift, jeg altid bruger.

Læs også: Rørt feta

Hummus

Opskrift på hjemmelavet hummus

Det er nemt at lave hummus – især hvis man som jeg bruger kikærter på dåse. Man kan også bruge tørrede kikærter, men de skal først ligges i blød og derefter koges før man kan forvandle dem til den skønne cremede dip. Kikærter på dåse er klar til brug og skal blot lige skylles før de kan blendes med de øvrige ingredienser.

Læs også: Guacamole

Hummus

Hummus

Ingredienser
 • 1 dåse kikærter
 • Saft fra 1⁄2 citron
 • 1 spsk. tahin
 • ½ dl olivenolie
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk. spidskommen
 • Salt
 • ½-1 dl vand
Fremgangsmåde
 • Dræn og skyl kikærterne og kom dem i en foodprocessor/blender sammen med tahin, olivenolie, hvidløg og spidskommen. 
 • Blend til en lind puré og tilsæt gradvist vand, indtil du opnår den ønskede konsistens. 
 • Smag den hjemmelavede hummus til med spidskommen, citronsaft og salt.

Hummus

 • Pikant kylling En nem hverdagsret der udgjorde vores aftensmad i
 • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
 • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
 • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
 • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
 • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at
 • Reklame for pillivuytdk Hverdagen ruller og efter et r
 • Reklame for pillivuytdk Solen har skinnet s fint hele