Hummus

Opskrift på cremet dip med kikærter

Det er nemt at lave hummus – især hvis man som jeg bruger kikærter på dåse. Man kan også bruge tørrede kikærter, men de skal først ligges i blød og derefter koges før man kan forvandle dem til den skønne cremede kikærtedip. Kikærter på dåse er klar til brug og skal blot skylles før de kan blendes med de øvrige ingredienser.

Jeg har talt om at dele min opskrift på hummus med jer flere gange, men det er aldrig rigtig sket – før nu! Dippen passer til det meste, er super nem at lave og smager helt fantastisk. Prøv fx at komme den i wraps, i en sandwich, bagel eller brug den som dip til diverse grøntsagsstænger.

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Hummus

Find den nemme opskrift på hummus her:

Hummus

Ingredienser
  • 1 dåse kikærter
  • Saft fra 1⁄2 citron
  • 1 spsk. tahin
  • ½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt
  • ½-1 dl vand
Fremgangsmåde
  • Dræn og skyl kikærterne og kom dem i en foodprocessor/blender sammen med citronsaft, tahin, olivenolie, hvidløg og spidskommen. 
  • Blend til en lind puré og tilsæt gradvist vand, indtil du opnår den ønskede konsistens. 
  • Smag den hjemmelavede hummus til med spidskommen, citronsaft og salt.
Hummus