Fyldte bagte søde kartofler

Jeg har længe kigget langt efter og ønsket at lave fyldte bagte søde kartofler, men først forleden hoppede jeg ud i projektet. Jeg var alene hjemme og havde ikke lige lyst til at handle ind, så jeg var jo tvunget til at bruge hvad jeg nu havde. Køleskabet gemte på et par søde kartofler, en rest spinat og smule revet ost og sammen med en rynket tomat og en lidt for moden avocado, fik jeg på en eller anden måde fremtryllet en ret, der smagte over alt forventning. De fyldte bagte søde kartofler falder rigtig fint ind i kategorien “comfort food”, da de både varmer, er snaskede, er nemme at lave og kan spises med ske. Jeg er vild med det og jeg er slet ikke færdig med at eksperimentere med forskellige former for fyld og kombinationer!

Læs også: Karry med sød kartoffel og kikærter

Fyldte bagte søde kartofler

Fyldte bagte søde kartofler

2 små søde kartofler
1 håndfuld frisk spinat
1 tomat
Frisk koriander
Lidt revet ost
Kokosolie til stegning

Avocadodressing
1 moden avocado
1 spsk. æbleddike
1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg
1 håndfuld koriander
½ dl vand eller mere
Salt og peber

Vask de søde kartofler grundigt og bag dem ved 200 grader i 45-60 minutter alt efter størrelse. De skal være helt bløde. Sauter spinaten på en pande i lidt kokosolie, skær tomaten i tern og blend alle ingredienserne til avocadodressingen sammen i en minihakker. Når de søde kartofler er bagt færdig, skæres en lomme i kartoflerne. Fyld de søde kartofler med revet ost, spinat og tomat og top med avocadodressingen og lidt frisk koriander.

Tip! Tomatsaucen fra denne opskrift gør det helt sikkert også fantastisk som fyld i et par bagte søde kartofler.

Fyldte bagte søde kartofler

  • Godmorgen fredag Lige om hjrnet venter weekend december og jul
  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i