Tzatziki

Opskrift på den klassiske agurkedip

Tzatziki kan få alting til at smage bedre. Alt kan dyppes i den cremede agurkedip, som fx disse kartoffelbåde og den er også skøn i burgere (som her) eller på fladbrød (som her). Herunder får du min super simple og nemme opskrift på den klassiske dip.

Tzatziki laves jo traditionelt med agurk og græsk yoghurt, men prøv fx at skifte agurken ud med fintsnittet spidskål eller revet rødbede for en lidt anderlede version. Det er overraskende lækkert!

Dippen kan snildt holde et par dage i køleskab og jeg synes selv, at den er bedst på andendagen. Husk blot, at hvidløgssmagen kun bliver stærkere af, at tzatzikien får lov til at trække i køleskabet.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Tzatziki

Find den nemme opskrift på tzatziki her:

Tzatziki

2 personer
Ingredienser
  • 1 agurk
  • 200 gram græsk yoghurt
  • 1 fed presset hvidløg
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Halver agurken og skrab kernerne ud. Riv agurken groft på et rivejern og pres vandet ud af de revne agurker med hænderne. 
  • Bland agurk med græsk yoghurt og hvidløg og smag til med salt og peber.
Tzatziki