Jeg bliver aldrig vegetar, men for tiden er jeg inde i en periode, hvor jeg finder kød ret uinteressant. Det har jeg besluttet mig for at udnytte til fulde og eksperimenterer derfor en masse i det vegetariske køkken disse dage. Forleden bagte jeg et par skønne speltpandekager og jeg besluttede mig ret hurtigt for, at fyldet selvfølgelig skulle være vegetarisk. Det eksperiment kom der en meget vellykket, smagfuld og mættende tomatsauce med kidneybønner ud af, som oven i købet var nem og lynhurtig at lave!
Læs også: Squashfrikadeller til din kødfrie aftensmad
Speltpandekager
4 stk.
120 gram fuldkornsspeltmel
2 æg
½ tsk. salt
2 spsk. hakket purløg
2,5 dl havremælk (almindelig komælk eller anden planetmælk kan også bruges)
Kokosolie eller andet til stegning
Bland mel med æg, salt og purløg og pisk så mælken i lidt af gangen. Steg pandekagerne på en pande i en smule fedtstof.
Tomatsauce med kidneybønner
1 løg
2 fed hvidløg
1-2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 squash
1 lille dåse majs
2 tsk. oregano
2 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. paprika
Evt. en smule chilipulver og/eller cayennepeber
1 dåse tomatpure
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kidneybønner
Salt og peber
Kokosolie eller andet til stegning
Hak løg og hvidløg fint og steg dem i kokosolien til løgene er klare. Skræl og riv gulerødderne og skær peberfrugt og squash i grove tern. Kom gulerødder, peberfrugt, squash og majs ned til løgene og svits grøntsagerne et par minutter. Kom krydderier og tomatpuré i og til sidst de hakkede tomater. Lad retten simre uden låg i 10 minutters tid. Tilsæt kidneybønnerne, varm retten igennem og smag til med salt og peber.
Ud over at fylde speltpandekagerne med den vegetariske tomatsauce kom jeg også lidt snittet frisk spinat og 1/2 avocado i tern i.
Instagram og Facebook
Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.
Heej,
Nu har jeg fuldt din blog længe og synes kun, at den bliver bedre og bedre 🙂
Jeg vil egentlig bare foreslå dig at skrive et indlæg om dit studieliv, hvordan det var at læse farmaci og måske dine tanker om karriere og sådan noget. Tænker, at der er andre end mig, der går rundt med tanker om studievalg, og så kunne det være interessant med at indblik hos dig.
Hej Emilie 🙂 Tusind tak for de søde ord! Og jo, det var da en god idé 🙂
Den opskrift gemmer jeg – det smager virkelig godt, er forholdsvis nemt at tilberede og så får vi lige nogle af de anbefalede gram grøntsager
Jeg er glad for at du kan lide opskriften 🙂