Rugboller med chokolade

Jeg er ikke den bedste udgave af mig selv, når jeg er sulten. Jeg får, som så mange andre, en lidt kortere lunte, bliver lettere irritabel og er altså ikke særlig charmerende at være i nærheden af. De sidste par uger er det gået lidt ud over min søde kæreste, når jeg klokken 17 er kommet hjem fra arbejde med knurrende mave. Det skal være slut nu, så i her i miniferien har jeg bagt lidt forskelligt til fryseren, som jeg kan tage med på arbejde til at stille den værste sult sidst på eftermiddagen. Disse rugboller med chokolade var lidt et forsøg, men de blev faktisk utrolig gode. De både mætter, er sunde og smager lidt syndigt – præcis som den perfekte eftermiddagssnack skal!

Læs også: Myslibarer

Rugboller med chokolade

Rugboller med chokolade
16 stk.

25 gram gær
5 dl vand
200 gram knækkede rugkerner
1 tsk. salt
1 spsk. honning
400 gram rugmel
150 gram hakket mørk chokolade
100 gram hvedemel

Opløs gæren i vandet og rør rugkernerne ud deri. Tilsæt salt, honning og rugmel og rør godt. Vend chokoladestykkerne i og til sidst hvedemelet. Ælt godt og lad dejen hæve tildækket i en times tid. Dyp hænderne i koldt vand og form dejen til 16 boller. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i en times tid. Bag bollerne ved 200 grader i cirka 20 minutter.

Rugboller med chokolade

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip