Rugboller med chokolade

Jeg er ikke den bedste udgave af mig selv, når jeg er sulten. Jeg får, som så mange andre, en lidt kortere lunte, bliver lettere irritabel og er altså ikke særlig charmerende at være i nærheden af. De sidste par uger er det gået lidt ud over min søde kæreste, når jeg klokken 17 er kommet hjem fra arbejde med knurrende mave. Det skal være slut nu, så i her i miniferien har jeg bagt lidt forskelligt til fryseren, som jeg kan tage med på arbejde til at stille den værste sult sidst på eftermiddagen. Disse rugboller med chokolade var lidt et forsøg, men de blev faktisk utrolig gode. De både mætter, er sunde og smager lidt syndigt – præcis som den perfekte eftermiddagssnack skal!

Læs også: Myslibarer

Rugboller med chokolade

Rugboller med chokolade
16 stk.

25 gram gær
5 dl vand
200 gram knækkede rugkerner
1 tsk. salt
1 spsk. honning
400 gram rugmel
150 gram hakket mørk chokolade
100 gram hvedemel

Opløs gæren i vandet og rør rugkernerne ud deri. Tilsæt salt, honning og rugmel og rør godt. Vend chokoladestykkerne i og til sidst hvedemelet. Ælt godt og lad dejen hæve tildækket i en times tid. Dyp hænderne i koldt vand og form dejen til 16 boller. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i en times tid. Bag bollerne ved 200 grader i cirka 20 minutter.

Rugboller med chokolade

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige