Rabarberkompot

I sidste uge fandt jeg for første gang rabarber i supermarkedet og jeg blev så glad, at der straks røg et bundt ned i kurven. Halvdelen af bundet brugte jeg til en omgang bagt grød med hindbær og rabarber og den halvdel kom så ind i køleskabet. Nu hvor jeg er begyndt at arbejde fuldtid, er det som om, at den tid jeg før havde til at stå og eksperimentere i køkkenet er svundet gevaldigt ind, så rabarberne kom ind i køleskabet og der blev de så liggende. Forleden opdagede jeg så, at de stakkels rabarber var gået hen og blevet kedelige og halvslatne og konkluderede, at enten skulle de bruges nu eller også ville de højst sandsynligt ende i skraldespanden. Jeg hader at smider mad ud, så jeg skyndte mig at lave en lynhurtig rabarberkompot. Det tog seriøst ikke engang 15 minutter! Rabarberkompotten kan både bruges som lidt syrligt tilbehør til aftensmaden eller som på billederne her, hvor jeg har brugt den som topping på min morgenmad.

Læs også: Rabarbermarmelade

Rabarberkompot

Inspirationen til opskriften kommer fra denne kogebog.

Rabarberkompot

Rabarber i små stykker
1 spsk. honning pr. 100 gram rabarber

Vend rabarberne grundigt i honningen og fordel derefter rabarberne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i 10 minutter og lad dem efterfølgende køle af. Jeg moste lige rabarberne lidt med en gaffel før jeg hældte dem i et skoldet glas og kom dem i køleskabet.

Rabarberkompot


Vil du have mine opskrifter direkte i din indbakke? Så kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev, som jeg sender ud en gang om ugen. Du kan tilmelde dig lynhurtigt lige her.

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige