Rabarberkompot

I sidste uge fandt jeg for første gang rabarber i supermarkedet og jeg blev så glad, at der straks røg et bundt ned i kurven. Halvdelen af bundet brugte jeg til en omgang bagt grød med hindbær og rabarber og den halvdel kom så ind i køleskabet. Nu hvor jeg er begyndt at arbejde fuldtid, er det som om, at den tid jeg før havde til at stå og eksperimentere i køkkenet er svundet gevaldigt ind, så rabarberne kom ind i køleskabet og der blev de så liggende. Forleden opdagede jeg så, at de stakkels rabarber var gået hen og blevet kedelige og halvslatne og konkluderede, at enten skulle de bruges nu eller også ville de højst sandsynligt ende i skraldespanden. Jeg hader at smider mad ud, så jeg skyndte mig at lave en lynhurtig rabarberkompot. Det tog seriøst ikke engang 15 minutter! Rabarberkompotten kan både bruges som lidt syrligt tilbehør til aftensmaden eller som på billederne her, hvor jeg har brugt den som topping på min morgenmad.

Læs også: Rabarbermarmelade

Rabarberkompot

Inspirationen til opskriften kommer fra denne kogebog.

Rabarberkompot

Rabarber i små stykker
1 spsk. honning pr. 100 gram rabarber

Vend rabarberne grundigt i honningen og fordel derefter rabarberne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i 10 minutter og lad dem efterfølgende køle af. Jeg moste lige rabarberne lidt med en gaffel før jeg hældte dem i et skoldet glas og kom dem i køleskabet.

Rabarberkompot

  • Det er srme blevet efterr Jeg overvejer kraftigt at skifte
  • Sprde bnnefritter Vi skulle have haft en lkker pastaret med
  • Sidste uge stod i sygdommens tegn Frst Mille s Magnus
  • I morgen er det fredag og s er der kun
  • Fredagsburger Helt simpel og helt perfekt    burger
  • Biksemad  Nr lillefisen bliver ringet syg hjem fra dagplejen
  • B A R S E L ! I dag havde
  • Frste barselsdag har vret well spend Jeg havde en rolig