Græske oksespyd

Grillsæsonen er for nogen lige rundt om hjørnet, men herhjemme er den allerede godt i gang. Jeg er vokset op med, at det med at grille er en hyggeting og noget man gør, når man kan sidde ude i haven og nyde maden imens den bliver grillet. Desværre er det med at hyggegrille ikke noget man bare lige gør, når man bor i lejlighed og solen forsvinder fra gården klokken 17, hvilket er grunden til, at jeg har grillet meget lidt i min tid som udeboende. Min kæreste derimod er vokset op med at alt kan grilles uanset vind og vejr, og det prøver han nu at indføre herhjemme. Han har forvandlet vores lille altan, som er så lille, at vi alligevel aldrig rigtig brugte den, om til et lille udekøkken. Grillen er i centrum og fylder 1/3 af altanen og så er der et lille bord til afsætning og en altankasse med krydderurter. Jeg er ved at affinde mig med, at man godt kan grille og så spise lækkerierne indendørs, for mad, der bliver grillet, smager altså bare lige en tand bedre end hvis den var lavet på komfuret! Forleden grillede vi disse lækre græske oksespyd, som jeg serverede med en skøn cremet tzatziki og denne mættende græske couscoussalat. Hurra for vores lille grill-altan!

Læs også: Græsk salat med græske kyllingefrikadeller

Græske oksespyd

Græske oksespyd
8 stk.

500 gram hakket oksekød
½  finthakket rødløg
2 spsk. finthakket persille
2 spsk. finthakket mynte
1 fed presset hvidløg
1 æg
1 tsk. spidskommen
1 tsk. tørret oregano
Et drys cayennepeber
1-2 spsk. hvedemel

Ælt alle ingredienserne til farsen sammen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. Del farsen i fire og kom hver del på spyd. Grill oksespydene til de er gennemstegte. Alternativt kan de steges på en grillpande eller i ovnen. Jeg serverede denne græske couscoussalat og denne tzatziki til.

Græske oksespyd

  • Jeg kunne serist leve af koldskl koldskl
  • I dag bagte jeg disse chokolademuffins s jeg har lidt
  • Sdan en lille strrelse krver utrolig meget udstyr P bloggen
  • Jeg har s lidt grnne fingre at selv mine kaktusser
  • Jordbrssonen er over os og der er virkelig mange der
  • Her har vi fet hjemmelavet pizza til aftensmad Hvad har
  • Nemt med nemt p Koteletter med brun farin hvidlg og
  • Lykken er nr der er rester til frokost Indisk chicken