Græske oksespyd

Græskinspirerede oksespyd til aftensmad

Forleden grillede vi disse lækre græske oksespyd, som jeg serverede med en skøn cremet tzatziki og denne mættende græske couscoussalat. Hurra for vores lille grill-altan!

Grillsæsonen er for nogen lige rundt om hjørnet, men herhjemme er den allerede godt i gang. Jeg er vokset op med, at det med at grille er en hyggeting og noget man gør, når man kan sidde ude i haven og nyde maden imens den bliver grillet. Desværre er det med at hyggegrille ikke noget man bare lige gør, når man bor i lejlighed og solen forsvinder fra gården klokken 17, hvilket er grunden til, at jeg har grillet meget lidt i min tid som udeboende.

Min kæreste derimod er vokset op med at alt kan grilles uanset vind og vejr, og det prøver han nu at indføre herhjemme. Han har forvandlet vores lille altan, som er så lille, at vi alligevel aldrig rigtig brugte den, om til et lille udekøkken. Grillen er i centrum og fylder 1/3 af altanen og så er der et lille bord til afsætning og en altankasse med krydderurter. Jeg er ved at affinde mig med, at man godt kan grille og så spise lækkerierne indendørs, for mad, der bliver grillet, smager altså bare lige en tand bedre end hvis den var lavet på komfuret!

Læs også: Marineret kylling på spyd

Græske oksespyd

Opskrift på græske oksespyd

Det er super nemt at lave disse græske oksespyd. Man laver en fars af blandt andet hakket oksekød, friske krydderurter og skønne krydderier, som man former og kommer på spyd. Oksespydene kan så enten grilles, som jeg har gjort, steges på panden eller tilbederedes i ovnen. Vælger man stegepande eller ovn, ville jeg personligt droppe spydene og blot forme farsen til oksefrikadeller.

Læs også: Tærte med hakket oksekød og feta

Græske oksespyd

Find den nemme opskrift på græske oksespyd her:

Græske oksespyd

8 stk.
Ingredienser
 • 500 gram hakket oksekød
 • ½  finthakket rødløg
 • 2 spsk. finthakket persille
 • 2 spsk. finthakket mynte
 • 1 fed presset hvidløg
 • 1 æg
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. tørret oregano
 • Et drys cayennepeber
 • 1-2 spsk. hvedemel
Fremgangsmåde
 • Ælt alle ingredienserne til farsen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
 • Del farsen i otte og kom hver del på spyd. 
 • Grill oksespydene til de er gennemstegte. Alternativt kan de steges på en grillpande, på en almindelig stegepande eller i ovnen. I ovnen skal de have 20-25 minutter ved 200 grader og man kan med fordel vende dem halvvejs.
Noter
Vælger man stegepande eller ovn, ville jeg personligt droppe spydene og blot forme farsen til oksefrikadeller.
Jeg serverede de græske oksespyd med en skøn cremet tzatziki og denne mættende græske couscoussalat til.
Græske oksespyd

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username