Græsk couscoussalat

Denne skønne couscoussalat spiste jeg som tilbehør til min aftensmad forleden. Fra første mundfuld blev mine tanker ledt mod varmere himmelstrøg og skønne ferieminder fra de somre, jeg har tilbragt på forskellige græske øer, dukkede op. I år har jeg i skrivende stund ingen sommerrejser på tapetet, så i stedet er det min plan at spise mig igennem sommeren og grille så meget som muligt. En græsk couscoussalat som denne vil helt sikkert gøre det fantastisk som tilhør til grillmad en lun sommeraften, så mon ikke jeg får den lavet et par gange eller ti i løbet af sommeren?

Læs også: Blomkålscouscous med citrondressing

Græsk couscoussalat

Græsk couscoussalat
2 personer

1 dl couscous
½ agurk
1-2 tomater
½ rødløg
10 kalamata oliven
75 gram feta
½ dl hakket persille

Citronvinaigrette
1 spsk. citronsaft
1/2 spsk. hvidvinseddike
1/2 tsk. honning
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Kog 1 dl couscous efter anvisningen på pakken og lad den efterfølgende køle af. Skær agurk, tomat og rødløg i fine tern og snit oliven i skiver. Bland med den afkølede, kogte couscous. Bland alle ingredienserne til dressingen og vend den i salaten. Top med smuldret feta og friskhakket persille.

Græsk couscoussalat


Vil du have mine opskrifter direkte i din indbakke? Så kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev, som jeg sender ud en gang om ugen. Du kan tilmelde dig lynhurtigt lige her.

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige