Græsk couscoussalat

Denne skønne couscoussalat spiste jeg som tilbehør til min aftensmad forleden. Fra første mundfuld blev mine tanker ledt mod varmere himmelstrøg og skønne ferieminder fra de somre, jeg har tilbragt på forskellige græske øer, dukkede op. I år har jeg i skrivende stund ingen sommerrejser på tapetet, så i stedet er det min plan at spise mig igennem sommeren og grille så meget som muligt. En græsk couscoussalat som denne vil helt sikkert gøre det fantastisk som tilhør til grillmad en lun sommeraften, så mon ikke jeg får den lavet et par gange eller ti i løbet af sommeren?

Læs også: Blomkålscouscous med citrondressing

Græsk couscoussalat

Græsk couscoussalat

2 personer
Ingredienser
 • 1 dl couscous
 • ½ agurk
 • 1-2 to mater
 • ½ rødløg
 • 10 kalamata oliven
 • 75 gram feta
 • ½ dl hakket persille
Citronvinaigrette
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1/2 spsk. hvidvinseddike
 • 1/2 tsk. honning
 • 1 spsk. olivenolie
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Kog 1 dl couscous efter anvisningen på pakken og lad den efterfølgende køle af. 
 • Skær agurk, tomat og rødløg i fine tern og snit oliven i skiver. Bland med den afkølede, kogte couscous. 
 • Bland alle ingredienserne til dressingen og vend den i salaten. 
 • Top med smuldret feta og friskhakket persille.

Græsk couscoussalat

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username