Broccolisalat

Opskrift på klassisk broccolisalat

Den klassiske broccolisalat kan altså bare et eller andet og er altid en sikker vinder. Jeg ved ikke, om det er baconen, den cremede dressing eller dét, at salaten kun bliver bedre af at blive lavet dagen før, der gør, at det er blevet en klassiker i mange hjem, men det er vel også underordnet. Herhjemme går den ihvertfald altid rent ind og især her om sommeren, hvor resten af måltidet oftest bliver tilberedt på grillen, er det en salat, der ofte er at finde på vores middagsbord.

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Broccolisalat

Find opskriften på den klassiske broccolisalat her:

Den klassiske broccolisalat

2 personer
Ingredienser
  • 100 gram bacon i tern
  • 200 gram broccoli i små buketter
  • ½ finthakket rødløg
  • 2 spsk. ristede solsikkekerner
  • 2 spsk. rosiner
Dressing
  • 100 gram creme fraiche
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. balsamicoeddike
  • ½ tsk. citronsaft
  • ½ tsk. sukker kan undlades
Fremgangsmåde
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
  • Steg baconen sprød på en pande og lad den køle af.
  • Bland broccolibuketter* med rødløg, solsikkekerner, rosiner og bacon i en skål.
  • Vend dressingen i og lad salaten stå koldt i mindst 1 time før servering.
Noter
* Du kan evt. koge broccolibukketerne i letsalatet vand i et par minutter. Lad dem køle godt af inden du blander dem i salaten.
Broccolisalat