Den klassiske broccolisalat

Den klassiske broccolisalat kan altså bare et eller andet og er altid en sikker vinder. Jeg ved ikke, om det er baconen, den cremede dressing eller dét, at salaten kun bliver bedre af at blive lavet dagen før, der gør, at det er blevet en klassiker i mange hjem, men det er vel også underordnet. Herhjemme går den ihvertfald altid rent ind og især her om sommeren, hvor resten af måltidet oftest bliver tilberedt på grillen, er det en salat, der ofte er at finde på vores middagsbord.

Læs også: Broccolisalat med bacon, rosiner og cheddar

Den klassiske broccolisalat

Den klassiske broccolisalat
2-3 personer

100 gram bacon i små tern
200 gram broccoli i små buketter
½ finthakket rødløg
2 spsk. ristede solsikkekerner
2 spsk. rosiner

Dressing
100 gram creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. balsamicoeddike
½ tsk. citronsaft
½ tsk. sukker (kan undlades)

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Steg baconen sprød på en pande og lad den køle af. Bland broccolibuketter* med rødløg, solsikkekerner, rosiner og bacon i en skål. Vend dressingen i og lad salaten stå koldt i mindst 1 time før servering.

* Du kan evt. koge broccolibukketerne i letsalatet vand i et par minutter. Lad dem køle godt af inden du blander dem i salaten.

Den klassiske broccolisalat

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige