Broccolisalat

Opskrift på klassisk broccolisalat med bacon og creme fraiche

Den klassiske broccolisalat kan altså bare et eller andet og er altid en sikker vinder. Jeg ved ikke, om det er baconen, den cremede creme fraiche dressing eller dét, at salaten kun bliver bedre af at blive lavet dagen før, der gør, at det er blevet en klassiker i mange hjem. Herhjemme går den ihvertfald altid rent ind og især her om sommeren, hvor resten af måltidet oftest bliver tilberedt på grillen, er det en salat, der ofte er at finde på vores middagsbord.

Jeg holder af salater, der knaser og derfor bruger jeg rå broccoli i min broccolisalat. Nogen blanchere eller koger broccolibuketterne i et par minutter i letsaltet vand før de kommer dem i salaten. Hvordan du vil have din broccoli er helt op til dig selv, men sørg for, at få buketterne dryppet godt af, hvis du vælger at koge dem. Ellers risikere du nemlig at få en meget vandet broccolisalat.

Udover broccoli består den klassiske salat af finthakket rødløg, sprødstegt bacon, ristede solsikkekerner, rosiner og dressing. Dressingen er lavet på creme fraiche tilsat en smule mayonnaise og er smagt til med balsamico, citronsaft, sukker, salt og peber.

Læs også: Ud over en broccolisalat kan du servere en skøn pastasalat til grillmaden. Prøv for eksempel denne lækre pastasalat med asparges.

Broccolisalat

Opskrift på klassisk broccolisalat med bacon og creme fraiche

Den klassiske broccolisalat

2 personer
Ingredienser
 • 100 gram bacon i tern
 • 200 gram broccoli i små buketter
 • ½ finthakket rødløg
 • 2 spsk. ristede solsikkekerner
 • 2 spsk. rosiner
Dressing
 • 100 gram creme fraiche
 • 1 spsk. mayonnaise
 • 1 tsk. balsamicoeddike
 • ½ tsk. citronsaft
 • ½ tsk. sukker kan undlades
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
 • Steg baconen sprød på en pande og lad den køle af.
 • Bland broccolibuketter* med rødløg, solsikkekerne rosiner og bacon i en skål.
 • Vend dressingen i og lad salaten stå koldt i mindst 1 time før servering.
 • Gem evt. lidt bacon og solsikkekerner til at drysse på lige før servering.
Noter
* Du kan evt. koge broccolibukketerne i letsalatet vand i et par minutter. Lad dem køle godt af inden du blander dem i salaten.

Flere opskrifter på skønne salater

Selvom en broccolisalat altid er en sikker vinder, så findes der mange skønne salater. Denne salat med ovnbagte gulerødder og granatæble er en af mine klare favoritter og den får stærk konkurrence af denne salat med spinat, tomat og mozzarella. Begge salater er lette i det og passer derfor godt til lidt tungere mad som steg og kartofler. Hvis der skal være lidt mere at tykke på, er en kålsalat altid en god idé. Jeg kan fx anbefale denne hvidkålssalat med granatæble og ristede hasselnødder eller denne grønkålssalat med bagt græskar og peberfrugt. Vil du have mere salatinspiration, så tag et kig her.

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Broccolisalat
No images found!
Try some other hashtag or username