Den klassiske broccolisalat

Den klassiske broccolisalat kan altså bare et eller andet og er altid en sikker vinder. Jeg ved ikke, om det er baconen, den cremede dressing eller dét, at salaten kun bliver bedre af at blive lavet dagen før, der gør, at det er blevet en klassiker i mange hjem, men det er vel også underordnet. Herhjemme går den ihvertfald altid rent ind og især her om sommeren, hvor resten af måltidet oftest bliver tilberedt på grillen, er det en salat, der ofte er at finde på vores middagsbord.

Læs også: Broccolicouscous med friskbælgede ærter

Den klassiske broccolisalat

Den klassiske broccolisalat
2-3 personer

100 gram bacon i små tern
200 gram broccoli i små buketter
½ finthakket rødløg
2 spsk. ristede solsikkekerner
2 spsk. rosiner

Dressing
100 gram creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. balsamicoeddike
½ tsk. citronsaft
½ tsk. sukker (kan undlades)

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Steg baconen sprød på en pande og lad den køle af. Bland broccolibuketter* med rødløg, solsikkekerner, rosiner og bacon i en skål. Vend dressingen i og lad salaten stå koldt i mindst 1 time før servering.

* Du kan evt. koge broccolibukketerne i letsalatet vand i et par minutter. Lad dem køle godt af inden du blander dem i salaten.

Den klassiske broccolisalat

  • Pikant kylling En nem hverdagsret der udgjorde vores aftensmad i
  • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
  • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
  • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
  • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
  • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at
  • Reklame for pillivuytdk  Hverdagen ruller og efter et r
  • Reklame for pillivuytdk  Solen har skinnet s fint hele