Cheesecakemuffins

Eij, men er disse små cheesecakemuffins ikke bare fine? Det synes jeg virkelig meget, at de er! Og hvad endnu bedre er, så er de super nemme at lave og smager ret så godt. Bunden er lavet på havregryn og kokosolie og det eneste sødning du finder i denne lille kage er honning. Ingen hvidt sukker og intet hvidt hvedemel er brugt her! Jeg serverede disse fine cheesecakemuffins til min fødselsdag i lørdags og de gik vist rent ind hos mine søde gæster. Prøv dem!

Cheesecakemuffins

Cheesecakemuffins
16 stk.
Inspirationen til opskriften har jeg fået fra kogebogen “Fabelagtige Fristelser”.

Bund
4 dl havregryn
100 gram mandler
2 spsk. kokosolie
1 spsk. honning
1 tsk. vaniljepulver
Lidt salt

Ostefyld
4 blade husblas
200 gram flødeost
400 gram + 100 gram skyr
2 spsk. honning
1 tsk. vaniljepulver
Skal af 1 økologisk citron

Blåbærlåg
300 gram frosne blåbær
1 spsk. honning
3 blade husblas

16 muffinsforme af silikone

Bund
Blend havregryn og mandler til mel i en foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til du har en smuldret dej. Fordel dejen ud i de 16 muffinsforme og tryk dejen godt ud i bunden af formene. Sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer, så bundene kan sætte sig.

Ostefyld
Læg de fire blade husblas i kold vand i 10 minutter. Pisk flødeosten med 400 gram skyr, honning, vaniljepulver og revet citronskal. Kom de 100 gram skyr i en lille gryde sammen med de udblødte husblasblade og varm op til husblassen er smeltet. Lad blandingen køle af til den har lillefingertemperatur og hæld den så langsom over i ostemassen imens der piskes. Fordel ostefyldet ovenpå bundene og sæt dem så igen i køleskabet i mindst 2 timer.

Blåbærlåg
Læg de tre blade husblas i kold vand i 10 minutter. Kom blåbær og honning i en gryde og varm op. Når blåbærrene er tøet op kommes de udblødte husblasblade ned i gryden og der røres til de smeltet.  Lad blandingen køle af til den har lillefingertemperatur og hæld den så over ostefyldet. Igen skal de små muffins på køl i minimum 2 timer og så er de klar til servering

Cheesecakemuffins

Ud over de fine cheesecakemuffins, så havde jeg også lavet disse små mazarintærter med kiwicreme. Bunden er lavet af dadler og mandler, men en smule mandelessens gør, at de smager virkelig dejligt af marcipan.

Cheesecakemuffins

  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i
  • Nr det kommer til kl i salater er grnkl helt