Cheesecakemuffins

Eij, men er disse små cheesecakemuffins ikke bare fine? Det synes jeg virkelig meget, at de er! Og hvad endnu bedre er, så er de super nemme at lave og smager ret så godt. Bunden er lavet på havregryn og kokosolie og det eneste sødning du finder i denne lille kage er honning. Ingen hvidt sukker og intet hvidt hvedemel er brugt her! Jeg serverede disse fine cheesecakemuffins til min fødselsdag i lørdags og de gik vist rent ind hos mine søde gæster. Prøv dem!

Cheesecakemuffins

Cheesecakemuffins
16 stk.
Inspirationen til opskriften har jeg fået fra kogebogen “Fabelagtige Fristelser”.

Bund
4 dl havregryn
100 gram mandler
2 spsk. kokosolie
1 spsk. honning
1 tsk. vaniljepulver
Lidt salt

Ostefyld
4 blade husblas
200 gram flødeost
400 gram + 100 gram skyr
2 spsk. honning
1 tsk. vaniljepulver
Skal af 1 økologisk citron

Blåbærlåg
300 gram frosne blåbær
1 spsk. honning
3 blade husblas

16 muffinsforme af silikone

Bund
Blend havregryn og mandler til mel i en foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til du har en smuldret dej. Fordel dejen ud i de 16 muffinsforme og tryk dejen godt ud i bunden af formene. Sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer, så bundene kan sætte sig.

Ostefyld
Læg de fire blade husblas i kold vand i 10 minutter. Pisk flødeosten med 400 gram skyr, honning, vaniljepulver og revet citronskal. Kom de 100 gram skyr i en lille gryde sammen med de udblødte husblasblade og varm op til husblassen er smeltet. Lad blandingen køle af til den har lillefingertemperatur og hæld den så langsom over i ostemassen imens der piskes. Fordel ostefyldet ovenpå bundene og sæt dem så igen i køleskabet i mindst 2 timer.

Blåbærlåg
Læg de tre blade husblas i kold vand i 10 minutter. Kom blåbær og honning i en gryde og varm op. Når blåbærrene er tøet op kommes de udblødte husblasblade ned i gryden og der røres til de smeltet.  Lad blandingen køle af til den har lillefingertemperatur og hæld den så over ostefyldet. Igen skal de små muffins på køl i minimum 2 timer og så er de klar til servering

Cheesecakemuffins

Ud over de fine cheesecakemuffins, så havde jeg også lavet disse små mazarintærter med kiwicreme. Bunden er lavet af dadler og mandler, men en smule mandelessens gør, at de smager virkelig dejligt af marcipan.

Cheesecakemuffins


Vil du have mine opskrifter direkte i din indbakke? Så kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev, som jeg sender ud en gang om ugen. Du kan tilmelde dig lynhurtigt lige her.

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige