Jeg går, som de fleste andre selvfølgelig ind for bæredygtighed og på det seneste er jeg begyndt at tænke endnu mere over det. Jeg ved godt, at det ikke er de få, små ting jeg gør, der redder verden, men jeg tror på, at hvis vi alle bare gør en lille smule for at tænke på miljøet, så kan vi komme ret langt. Herunder har jeg lavet en lille liste over de ting jeg gør, for at leve en smule mere bæredygtigt.

  • Jeg køber primært økologisk, men kun hvor det giver mening. Står valget fx mellem en økologisk vare fra Spanien og en konventionel vare fra Danmark, så tager jeg den danske, selvom den ikke er økologisk.
  • Jeg har skiftet mine engangskarklude ud med svigermors hæklede, der jo egentlig også er ret meget pænere end de grimme pangfarvede købeklude.
  • Jeg har længe ikke modtaget papirreklamer, da jeg sjældent fik dem læst og det dermed mest af alt bare var irriterende og spild af papir.
  • Jeg prøver at huske at bruge stofposer, når jeg handler. Det hænder dog lidt for ofte, at jeg impulshandler på vejen hjem, og jeg dermed bliver nødt til at købe en plastikpose. Jeg skal have købt nogen små fikse stofposer, jeg kan have liggende i min hverdagstaske, så jeg er ude om det problem. Hvis du kender et sted, hvor jeg kan få fat i nogle fine og kompakte stofposer, så tip mig endelig!
  • Jeg øver mig I at spise mindre kød og jeg har da efterhånden også et par gode håndfulde skønne vegetariske opskrifter her på bloggen. Du kan finde opskrifterne HER.
  • Jeg prøver at få spist alle rester – store som små – så jeg smider så lidt mad ud som overhovedet muligt.
  • Jeg går ind for genbrug, hvor det er muligt, og jeg affaldsorterer en smule. Jeg sorterer altid pap, papir og glas og vil gerne blive bedre til også at sortere plastik og metal. Derudover afleverer jeg alt det tøj, jeg ikke længere har brug for til genbrug eller giver det videre til nogen andre, der kan få glæde af det.

Som I kan se, er det ikke meget jeg gør. Jeg kunne sagtens gøre mere, men de små ting tæller vel også med i det store regnskab? Jeg vil elske at høre din mening og dine tanker om bæredygtighed! Tænker du bæredygtighed ind i din hverdag? Hvilke tiltag har du gjort og er der noget, du godt kunne tænke dig at blive bedre til i denne sammenhæng? Har du nogle gode idéer til hvilke tiltag, jeg (og andre) nemt kan implementere i min (deres) hverdag?