Pizzabund grønkålspizza

Så blev det fredag og selvfølgelig tid til en omgang fredagsmad. Sidste uge delte jeg denne opskrift på snaskede nachos med hakket oksekød og i dag får I ikke par en, men hele to forslag til pizzatopping plus opskriften på min bedste pizzabund til dato. Opskriften på pizzabunden har faktisk snart et år på bagen, men jeg har ændret en smule i fremgangsmåden hvilket giver et endnu bedre resultat. Se den oprindelige opskrift HER.

Jeg har længe gået med tanken om at prøve en grønkålspizza og forleden skulle det altså være. Jeg vidste, at jeg ikke ville kunne få min kæreste med på den idé, så i stedet spurgte jeg ham, hvad han allerhelst ville have på sin pizza. Han svarede “KØD” og det resulterede altså i den udgave, som jeg i dette indlæg har kaldt for “mandepizza”. Grønkålspizzaen levede op til alle mine forventninger og det virkede også som om, at min kæreste var ret så tilfreds med sin pizza.

Pizzabund mandepizza

Pizzabund

To mindre eller en stor pizza
Ingredienser
  • 1,5 dl lunken vand
  • 1/4 pakke gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 150 gram durummel
  • 150 gram hvedemel
Fremgangsmåde
  • Opløs gæren i vandet og tilsæt durummelet.
  • Tilsæt derefter salt og olivenolie og ælt hvedemelet i lidt af gangen. Ælt til dejen er smidig. Dæk skålen til og lad dejen hæve 1-2 timer. 
  • Del dejen i to (du kan selvfølgelig også vælge at lave en stor pizza). Undgå at ælte og rulle dejen, men hiv og stræk istedet i den til du har formet pizzabundene. 
  • Top pizzaerne med det du ønsker og bag dem ved 250 grader i 10-15 minutter eller til skorperne er blevet gyldne og sprøde. Under det næste billeder får du de to forslag til topping.

Pizzabund grønkålspizza

Grønkålspizza
Smør bunden med en portion grønskålspesto (jeg brugte denne opskrift, men skiftede persillen ud med grønkål). Skær en klump frisk mozzarella i skiver og fordel skiverne på bunden. Massér en håndfuld grønkål med en smule æbleeddike og slut af med at drysse den håndfuld grønkål ud over pizzaen.

Mandepizza
Smør bunden med pizzasauce (jeg brugte denne opskrift) og fordel en håndfuld revet mozzarella ud over. Steg lidt hakket oksekød på panden i en smule smør og krydr kødet godt med paprika, oregano, salt og peber. Fordel kødet ud over pizzaen og kom halverede cocktailpølser og skiveskårede tomater ovenpå. Slut af med en klump frisk mozzarella skåret i skiver.

Læs også: Pizza med kalvekød og creme fraiche dressing

Pizzabund mandepizza

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username