Myslibarer

I mandags kunne I her på domænet læse min personlige anmeldelse af kogebogen Fabelagtige Fristelser og i dag får I så en skøn opskrift fra bogen. Opskriften, jeg har valgt er dele, er på skønne myslibarer – og jeg har selvfølgelig fået lov til at dele opskriften med jer af forfatteren til kogebogen, Emma Martiny.

Emma skriver i kogebogen, at man skal se denne opskrift som en basisopskrift. Det betyder, at man sagtens kan skifte fx tahin ud med nøddesmør eller pistacienødder ud med fx mandler.

HUSK lige at deltage i denne konkurrence, hvor du kan vinde et eksemplar af Emma Martinys nye kogebog, Fabelagtige Fristelser. Vinderen trækkes på søndag!

Myslibarer

Myslibarer
10-15 barer

1/2 dl tahin
1/2 dl kokosolie
100 gram dadler, udstenede
3 dl finvalsede havregryn
1 dl pistacienødder (jeg brugte mandler)
1 dl kokosmel
3 spsk. chiafrø
3 spsk. frysetørrede hindbær

Kom tahin og kokosolie i en kasserolle ved lav varme. Lad kokosolien smelte, rør det sammen, og tag så kasserollen af varmen. Blend dadlerne til mod i en minihakker eller med en stavblender. Tilsæt dadelmosen til kasserollen, og rør det hele sammen med en grydeske, så du får en klistret karamel. Hak pistacienødderne groft, og bland dem sammen med havregryn, kokosmel, chiafrø og frysetørrede hindbær i en skål. Tilsæt dadel-tahin-karamellen, og rør det hele godt sammen, så karamellen fordeler dig, og du har en klistret myslimasse. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og mos myslimassen sammen i bunden af formen. Vær grundig, og sørg for at lægge godt med pres på, så barerne ikke falder fra hinanden senere hen. Stil nu formen i køleskabet i 2 timer, indtil massen har sat sig og er blevet fast. Skær formen ud i barer, og opbevar dem i køleskabet indtil servering.

Jeg valgte at dyppe myslibarerne i lidt mørk, smeltet chokolade for lige at give dem lidt ekstra luksus.

En lille kommentar
Jeg synes, at opskriften var nem at gå til og resultatet blev fast og smagte dejligt. Den eneste udfordring jeg havde undervejs var at få blendet dadlerne til mos, da hverken min minihakker eller stavblender kunne klarer opgaven. Jeg løste problemet ved at komme et par spsk. af den smeltede kokos-tahin-masse ned sammen med dadlerne i minihakkeren – så gik det som smurt!

Myslibarer


Vil du have mine opskrifter direkte i din indbakke? Så kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev, som jeg sender ud en gang om ugen. Du kan tilmelde dig lynhurtigt lige her.

  • I dag er der prcis seks dage til jeg kan
  • Biksemad gr man aldrig galt i byen med Hvad str
  • Denne sknne trte med grskar champignon og timian har ramt
  • Browniecookies med karamel og havsalt browniecookies deterjofredag
  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller