Myslibarer

I mandags kunne I her på domænet læse min personlige anmeldelse af kogebogen Fabelagtige Fristelser og i dag får I så en skøn opskrift fra bogen. Opskriften, jeg har valgt er dele, er på skønne myslibarer – og jeg har selvfølgelig fået lov til at dele opskriften med jer af forfatteren til kogebogen, Emma Martiny.

Emma skriver i kogebogen, at man skal se denne opskrift som en basisopskrift. Det betyder, at man sagtens kan skifte fx tahin ud med nøddesmør eller pistacienødder ud med fx mandler.

HUSK lige at deltage i denne konkurrence, hvor du kan vinde et eksemplar af Emma Martinys nye kogebog, Fabelagtige Fristelser. Vinderen trækkes på søndag!

Myslibarer

Myslibarer
10-15 barer

1/2 dl tahin
1/2 dl kokosolie
100 gram dadler, udstenede
3 dl finvalsede havregryn
1 dl pistacienødder (jeg brugte mandler)
1 dl kokosmel
3 spsk. chiafrø
3 spsk. frysetørrede hindbær

Kom tahin og kokosolie i en kasserolle ved lav varme. Lad kokosolien smelte, rør det sammen, og tag så kasserollen af varmen. Blend dadlerne til mod i en minihakker eller med en stavblender. Tilsæt dadelmosen til kasserollen, og rør det hele sammen med en grydeske, så du får en klistret karamel. Hak pistacienødderne groft, og bland dem sammen med havregryn, kokosmel, chiafrø og frysetørrede hindbær i en skål. Tilsæt dadel-tahin-karamellen, og rør det hele godt sammen, så karamellen fordeler dig, og du har en klistret myslimasse. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og mos myslimassen sammen i bunden af formen. Vær grundig, og sørg for at lægge godt med pres på, så barerne ikke falder fra hinanden senere hen. Stil nu formen i køleskabet i 2 timer, indtil massen har sat sig og er blevet fast. Skær formen ud i barer, og opbevar dem i køleskabet indtil servering.

Jeg valgte at dyppe myslibarerne i lidt mørk, smeltet chokolade for lige at give dem lidt ekstra luksus.

En lille kommentar
Jeg synes, at opskriften var nem at gå til og resultatet blev fast og smagte dejligt. Den eneste udfordring jeg havde undervejs var at få blendet dadlerne til mos, da hverken min minihakker eller stavblender kunne klarer opgaven. Jeg løste problemet ved at komme et par spsk. af den smeltede kokos-tahin-masse ned sammen med dadlerne i minihakkeren – så gik det som smurt!

Myslibarer

  • Simpelt men godt Herhjemme glder vi os efterhnden til weekend
  • Instagrambugner af perfekt bagvrk Smukke hjemmebagte rundstykker brd med en
  • Det bedste ved pizza om lrdagen er pizza til frokost
  • Biksemad var hvad det kunne blive til i dag
  • Om lidt skal vi fejre fdselsdag for Magnus med denne
  • Fdselsdagsgsterne er smuttet lillefisen er puttet og oprydningen er slut
  • Den sidste mneds tid har min opskrift p ggemuffins med
  • Lysten til kanelsnegle har vret helt vild de sidste dage