Koldhævede gulerodsboller

Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg bagte disse skønne koldhævede gulerodsboller med surdej, men det bliver de altså ikke dårligere af. Jeg husker stadigvæk både duften og smagen som var det i går! Det er stadigvæk ret nyt for mig at bruge surdej i mit bagværk, men hold da op en forskel det gør. Det er lidt mere besværligt og bagningen skal planlægges en smule, men resultatet bliver til gengæld mange gange bedre. Jeg kan kun anbefale dig at springe ud i det, hvis du endnu ikke er hoppet med på surdejsbølgen.

Har du endnu ikke fået en surdej op at køre, så har jeg en guide til hvordan du gør lige HER – og bare rolig, det er altså slet ikke svært. Hvis du starter i dag, skulle du meget gerne have en livlig surdej, der er klar til brug, om et par dage og så kan du jo passende bage disse koldhævede gulerodsboller med surdej allerede næste weekend!

Læs også: Surdej – en super nem fremgangsmåde

Koldhævede gulerodsboller

Koldhævede gulerodsboller med surdej
12 styks

1 dl surdej
4 dl koldt vand
1/4 pakke gær
1 tsk. salt
1 tsk. honning
100 gram solsikkekerner
1 stor reven gulerod
150 g grahamsmel
450 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet og surdejen og tilsæt salt, honning, solsikkekerner og reven gulerod. Bland grahamsmel og hvedemel i en skål og rør det i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen godt – gerne i 5-10 minutter og gerne på røremaskine. Dæk skålen til og kom den i køleskabet natten over. Næste morgen hældes dejen ud på et oliesmurt bord, hvor den skal ligge i en halv times tid. Varm ovnen op til 250 grader med bagepladen indeni. Hak dejen ud i passende stykker og flyt forsigtigt stykkerne over på et stykke bagepapir. Det er vigtigt ikke at hive for meget i dejen, da luftboblerne vil briste. Hiv bagepapiret over på den varme bageplade, drys hurtigt med solsikkekerner og bag bollerne i 15-18 minutter eller til de er gyldne og flot hævede.

Uden surdej: Tilsæt blot samme mængder solsikkekerner og reven gulerod til denne opskrift.

Koldhævede gulerodsboller

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username