Ingefærshots med gurkemeje og citron

Et ingefærshot med forkølelse

I påsken blev jeg ramt af forkølelse. Sidst jeg var forkølet lavede jeg disse helt almindelige ingefærshots, og jeg kunne mærke, at det gjorde mig godt. Denne gang ville jeg lige toppe den på sundhedsskalen, så jeg tilføjede en smule gurkemejerod til mine ingefærshots. Resultatet blev så godt! Jeg drak et dobbelt ingefærshot så snart drikken var blevet kold og jeg kunne med det samme mærke raskheden strømme igennem mig. Eller det bildte jeg mig ihvertfald ind… Det korte af det lange er, at ingefærshots med gurkemeje og citron bare er toppen af poppen, når næsen er lukket til, halsen kradser og hovedet dunker! Det smager dejligt og halsen bliver smurt. Om det faktisk virker eller ej skal jeg ikke stå til regnskab for, men jeg laver gerne en portion og drikker et ingefærshot eller to om morgenen, hvis jeg kan mærke, at jeg har en forkølelse på vej.

Det er virkelig nemt at lave en portion ingefærshots. Ingefær og gurkemeje i tynde skiver koges i 20 minutters tid. Derefter tilsættes lidt citron, kamillete, tørret timian og honning. Både citron, kamillete, timian og honning har ry for at være gode mod forkølelse, og så giver de bare ingefærdrikken en skøn smag.

Læs også: Bananpandekager med havregryn

Ingefærshots med gurkemeje og citron

Find den nemme opskrift på ingefærshots med gurkemeje og citron her:

Ingefærshots med gurkemeje og citron

Ingredienser
 • 40 gram ingefær skrællet vægt
 • 10 gram gurkemeje skrællet vægt
 • 3 dl vand
 • 2 dl citronsaft svarer til saften fra 3-4 citroner
 • 1 brev kamille te
 • 1 spsk. tørret timian
 • 2 spsk. akaciehonning
Fremgangsmåde
 • Skær ingefær og gurkemeje i tynde skiver og kog dem i vandet i 20 minutter under låg.
 • Sluk for blusset og tilsæt de øvrige ingredienser.
 • Lad det trække til det har stuetemperatur og si væsken gennem en sigte. Vil du have (endnu) mere smag, så lad det trække natten over i køleskab før du så sier væsken næste morgen.
 • Opbevar ingefærdrikken i køleskabet og drik et enkelt ingefærshot efter behov.
Ingefærshots med gurkemeje og citron

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username