Klokken var 15 da min kæreste kom hjem fra arbejde, vi ventede gæster klokken 18.30 og der var endnu ikke blevet handlet ind. Godt nok var det “bare” et vennepar, der skulle komme forbi, men mad skulle vi jo have og det måtte gerne være lidt lækkert. Vi kørte afsted for at handle og som altid aftalte vi, at min kæreste skulle stå for kødet og jeg skulle stå for tilbehøret. Vores veje skiltes derfor hurtigt, da vi kom ind i supermarkedet. Jeg styrede direkte mod grøntafdelingen og min kæreste tog til kødafdelingen for at snuse lidt rundt. Klokken fem var vi hjemme med indkøbene og så skulle vi ellers i gang med madlavningen. Vi havde halvanden time og vi nåede det lige akkurat. Maden blev utrolig vellykket, hvis jeg selv skal sige det, så jeg tænkte, at jeg lige ville dele menuen med jer. Det kunne jo være, at I også en dag fik brug for at fremtrylle et lækkert måltid mad på forholdsvis kort tid og kan bruge denne menu til inspiration.

P.S. Grundet tidspresset nåede jeg ikke lige at forevige maden med mit kamera, men heldigvis var der rester, som jeg kunne fotografere dagen efter. Genopvarmet mad ser dog sjældent lige så godt ud, som da det blev serveret første gang, og derfor ser kødet måske lidt for tørstegt ud (hvilket selvfølgelig ikke var tilfældet dagen før) 😉

Menuen blev lammekølle serveret med bagte rodfrugter, en spinatsalat med langtidsbagte cherrytomater og syltede rødløg, baconsvøbte asparges, rørt feta og flute.

  • Lammekøllen blev ridset og gnedet med krydderier (salt, paprika, spidskommen, hakket hvidløg, timian, rosmarin), olivenolie og rødvin. Den røg i ovnen ved 200 grader til den havde en kernetemperatur på cirka 50 grader (det tog cirka 1 time) og så fik den bagefter lige et kvarters tid på grillen for smagens skyld til den havde en temperatur på 65 grader.
  • 1 kg rodfrugter (gulerødder, pastinak og kartofler) blev skåret i både/stave, vendt med 1 spsk. timian, 1 spsk. akaciehonning og 3 spsk. olivenolie, fordelt på en bageplade beklædt med bagepapir og bagt i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter.
  • Jeg havde i forvejen lavet nogle langtidsbagte cherrytomater og syltet lidt rødløg, så jeg blandede lynhurtigt denne spinatsalat sammen.
  • Et bundt asparges blev viklet ind i baconstrimler og bagt i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
  • Jeg lavede denne rørte feta.
  • Vi havde købt to flutes, som lige blev lunet i ovnen.

Mens lammekøllen var i ovnen og jeg lavede tilbehøret, bagte min kæreste lidt pandekager, som vi serverede til dessert med lidt is og friske jordbær.