Brownie-cookies med karamel og havsalt

Brownie-cookies, karamel og havsalt

Brownie-cookies med karamel og havsalt. Hvor lækkert lyder det ikke lige? En småkage med smag og konsistens som en brownie, fyldt med karamel og toppet med havsalt. Jeg lover, at det smager mindst lige så godt som det lyder!

Opskriften kan jeg desværre ikke selv tage alt æren for. Jeg finder tit rigtig meget inspiration på det sociale medie Instagram og en af dem, jeg holder rigtig meget af at følge der, er Pernille. Pernille har på sin profil en masse lækre opskrifter og denne opskrift på skønne brownie-cookies er en af dem. Jeg har bygget lidt videre på opskriften ved at tilføje karamel og havsalt og det bliver de bestemt ikke dårligere af, skulle jeg lige hilse at sige.

Læs også: Opskrift på nem og luftig chokoladekage

Kan man lave brownie cookies uden karamel?

Svaret er ja! Du kan sagtens undlade karamel og havsalt, men jeg synes klart, at du skal give kombinationen et forsøg. Den karamel, som jeg har brugt, er den såkaldte dulche de leche. Den laves ved at koge en dåse kondenseret mælk i et par timer. Jeg køber altid min dulche de leche færdig for nemhedens skyld, men vil du selv koge den, er der fx en opskrift på hvordan og hverledes her. Du kan også sagtens bruge en helt almindelig karamelsauce som denne, hvis det er at foretrække.

Læs også: Opskrift på hindbærsnitter

Brownie-cookies med karamel og havsalt

Opskriften på brownie-cookies med karamel og havsalt

Brownie-cookies med karamel og havsalt

9 stk.
Ingredienser
 • 25 gram smør
 • 100 gram mørk chokolade
 • 1 æg
 • 85 gram sukker
 • 42 gram mel
 • ¼ tsk. salt
 • ¼ tsk. bagepulver
 • 75 gram hakket mørk chokolade
 • 9 små tsk. karamel dulche de leche
 • Havsalt
Fremgangsmåde
 • Varm ovnen op til 170 grader.
 • Smelt smør og den mørke chokolade over vandbad, og lad det herefter køle en smule af.
 • Pisk æg og sukker lyst og luftigt, hæld chokoladeblandingen i og rør det godt sammen.
 • Si mel, salt og bagepulver i blandingen og rør godt.
 • Tilsæt til sidst hakket mørk chokolade og rør igen.
 • Sæt ni små klatter af dej på et stykke bagepapir ved hjælp af to teskeer (kagerne flyder ud under bagning, så der skal være god afstand).
 • Dyp din ene pegefinger i koldt vand og lav en lille fordybning i alle klatterne. Fyld hver fordybning med en lille tsk. karamel og fordel så resten af dejen ovenpå.
 • Drys med havsalt og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter.
 • Lad dem køle af på bagepladen i cirka 10 min inden de flyttes til en bagerist og køler færdigt.

Idéen til det med karamel og havsalt fik jeg her.

Brownie-cookies med karamel og havsalt

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.