Bagt pasta med kylling og bacon

Bagt med pasta med kylling og bacon

I dag vil jeg dele opskriften på en nem og hurtig hverdagsret, nemlig en skøn omgang bagt pasta med kylling og bacon. Det er en pastaret i fad, hvor pasta bliver vendt i en skøn tomatsauce med kylling og bacon, hældt op i et fad, toppet med ost og bagt i ovnen, så osten lige kan smelte. Det er super simpelt, men smager helt fantastisk. Retten kan også sagtens laves dagen før, så den bare lige skal smides i ovnen. Vær dog opmærksom på, at hvis retten er køleskabskold, så skal den have cirka 40 minutter i ovnen.

Læs også: Opskrift på bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce og opskrift på pastafad med kylling og mascarpone

Bagt pasta med kylling og bacon

Opskrift på bagt pasta med kylling og bacon

Bagt pasta med kylling og bacon

4 personer
Ingredienser
  • 400 gram pasta
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 150 gram bacon skåret i tern
  • 300-400 gram kyllingekød i tern for eksempel bryst, inderfilet eller kød skåret af kyllingelår
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 1-2 tsk. oregano
  • 1-2 tsk. basilikum
  • Salt og peber
  • 50-100 gram revet ost til toppen jeg brugte parmesan
  • Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem i olivenolie.
  • Tilsæt bacon og kylling og brun kyllingen af.
  • Tilsæt de hakkede tomater, rødvinseddiken og krydderier, vend godt rundt og lad retten simre til pastaen er færdigkogt.
  • Smag tomatsaucen til med salt og peber, hæld vandet fra pastaen og vend pastaen i tomatsaucen.
  • Kom retten i et smurt ovnfast fad, drys med ost og bag retten i 15-20 minutter ved 200 grader.
Bagt pasta med kylling og bacon

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.