
Bagt med pasta med kylling og bacon
I dag vil jeg dele opskriften på en nem og hurtig hverdagsret, nemlig en skøn omgang bagt pasta med kylling og bacon. Det er en pastaret i fad, hvor pasta bliver vendt i en skøn tomatsauce med kylling og bacon, hældt op i et fad, toppet med ost og bagt i ovnen, så osten lige kan smelte. Det er super simpelt, men smager helt fantastisk. Retten kan også sagtens laves dagen før, så den bare lige skal smides i ovnen. Vær dog opmærksom på, at hvis retten er køleskabskold, så skal den have cirka 40 minutter i ovnen.
Læs også: Opskrift på bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce og opskrift på pastafad med kylling og mascarpone

Opskrift på bagt pasta med kylling og bacon
Bagt pasta med kylling og bacon
Ingredienser
- 400 gram pasta
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 150 gram bacon skåret i tern
- 300-400 gram kyllingekød i tern for eksempel bryst, inderfilet eller kød skåret af kyllingelår
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 spsk. rødvinseddike
- 1-2 tsk. oregano
- 1-2 tsk. basilikum
- Salt og peber
- 50-100 gram revet ost til toppen jeg brugte parmesan
- Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Hak løg og hvidløg fint og steg dem i olivenolie.
- Tilsæt bacon og kylling og brun kyllingen af.
- Tilsæt de hakkede tomater, rødvinseddiken og krydderier, vend godt rundt og lad retten simre til pastaen er færdigkogt.
- Smag tomatsaucen til med salt og peber, hæld vandet fra pastaen og vend pastaen i tomatsaucen.
- Kom retten i et smurt ovnfast fad, drys med ost og bag retten i 15-20 minutter ved 200 grader.

Instagram og Facebook
Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.