Bagels

Har du nogensinde prøvet at bage bagels? Jeg prøvede det her forleden og de blev super gode! Jeg filmede lidt af processen og lagde de små klip op Insta-story – måske så du med? Min mor gjorde (åbenbart), for kort efter skrev hun og spurgte, om jeg ikke bagte endnu en portion og tog med til påskefrokost. Hun ville gerne smage. Jeg sagde selvfølgelig ja, og bagte endnu en portion og resultatet blev mindst lige så vellykket som mit første forsøg. Bagels kan jo fyldes med alt hvad hjertet begærer, er super gode at have med i madpakken og er faktisk forholdvis nemme at lave.

Læs også: Spinatboller

Bagels

Bagels
8 stk.

25 gram gær
3 dl lunken vand
1 tsk. groft salt
2 tsk. akaciehonning
2 spsk. olivenolie + 1/2 spsk. til at smøre hæveskålen
3 spsk. yoghurt
100 gram rugmel
400 gram hvedemel (cirka)
1 æg til pensling

Frø og kerner til drys (jeg brugte sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner)

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, akaciehonning, olivenolie og yoghurt. Rør rugmelet og ælt derefter hvedemelet i lidt af gangen. Ælt dejen til den er fast og smidig. Lad dejen hæve overdækket i en times tid. Del dejen i 8 lige store stykker og form disse til runde boller. Stik en finger ned i midten af bollen, så der formes et hul. Hiv og træk lidt i hullet, så det bliver lidt større, men sørg for, at din bagel stadigvæk er så rund som mulig. Et trick er lige at dyppe fingrene i lidt koldt vand – så klistrer dejen nemlig ikke fast til dine fingere og dejen er dermed nemmere at forme. Læg de 8 bagels på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve 20-30 minutter. Bring rigeligt med vand i kog i en gryde og klip rundt om hver bagel, så de alle ligger på hver deres lille stykke bagepapir. Brug en spatel eller hulske til at komme en bagel + bagepapir ned i det kogende vand. Fjern bagepapiret, lad bagelen koge i 1-2 minutter (jo længere du koger den, jo sejere bliver den), fisk den op med spatlen og læg den på bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med de resterende syv bagels. Når alle bagels er kogt pensles de med æg og der drysses med hvad du nu har lyst til. Bag dem så ved 200 grader i cirka 20 minutter.

Bagels

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username