Måske du kender Emma? Hun blogger dagligt på emmamartiny.dk, og jeg har efterhånden fulgt hende ret længe. Jeg synes, at Emma er super inspirerende og virkelig god til det hun laver, og jeg følger troligt med på både hendes blog, Youtube-kanal og podcast. I slutningen af marts måned udgav Emma sin tredje kogebog, Fabelagtige Fristelser, og den kan du læse min personlige og ærlige anmeldelse af lige her. Nederst i indlægget kan du deltage i en konkurrence om at vinde et eksemplar af bogen.
Fabelagtige Fristelser en en fantastisk smuk kogebog, som jeg aldrig tror, at jeg vil blive træt af at kigge i og på. Der er selvfølgelig billeder af alle lækkerierne, men fine stemningsbilleder og billeder af smukke råvarer, har også fået plads i bogen.
Emma starter med at byde læseren velkommen til det, hun kalder, det moderne dessertkøkken. Det gør hun ved at fortælle os, hvad hun gerne vil have, at vi får ud af bogen og hvorfor hun har skrevet den. Emma vil gerne invitere os til at udforske dessertkøkkenet på nye måder, så vi kan forkæle os selv med søde sager uden, at vi efterfølgende får dårlig samvittighed. Hun opfordrer os til at skifte det hvide hvedemel og sukker ud med sundere og lidt mere nærende alternativer, når vi tryller med lækkerier i vores egne køkkener og det er en tankegang, jeg rigtig godt kan lide.
Efter den korte introduktion fortæller Emma lidt om de ingredienser hun har brugt i bogen. Hun fortæller blandt andet om, hvad hun bruger til at søde med, hvilke krydderier, der gør det godt i dessertkøkkenet og hvorfor fedt ikke er farligt. Listerne er omfattende, men stadigvæk korte og præcise. Jeg vil mene, at jeg har et godt kendskab til “de sundere alternativer”, men fandt alligevel meget ny og brugbar viden i dette afsnit.
Efter den grundige introduktion kommer man så til de fabelagtige 100 opskrifter på fristelser. Hver opskrift bliver kort introduceret og der er opskrifter på alt fra plantemælk, grød og pandekager til søde snacks, barer, småkager. Der er opskrifter på muffins, kager og snegle, søde brød, tærter og is og alle opskrifterne er krydret med mundvandsfremkaldende billeder. Fabelagtige Fristelser er kogebogen, jeg ikke vidste, jeg manglede og jeg er sikker på, at jeg kommer til at finde oceaner af inspiration i denne bog. Det er en kogebog, jeg klart kan anbefale!
Hvis du ikke allerede har fået fingrene i denne smukke kogebog, så har du nu chancen for at vinde et eksemplar! Alt hvad du skal gøre for at være med i lodtrækningen, er at skrive en kommentar til dette indlæg, hvori du nævner, hvilken lidt sundere ingrediens du holder allermest af at bruge i desserter, kager og andre søde sager. Vinderen trækkes på søndag den 30. april! Held og lykke!
Så er konkurrencen slut! Vinderen blev fundet ved lodtrækning og det blev Ann-Kristin med kommentaren
Mandler, dadler og modne bananer må være de tre ingredienser jeg bruger allermest, når jeg skal lave lækre søde sager, som er til den lidt sundere side. Har altid nogle modne bananer liggende i fryseren, så jeg nemt og hurtigt kan lave mig en lækker snack, hvis lækkersulten melder sig.
Stort tillykke! 🙂
Og tak til alle jer der deltog! Hav en dejlig søndag!
Instagram og Facebook
Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.
Jeg er stor fan af både chiafrø og sorte bønner i desserter! Kæmpe fan af chiafrøets bindeevne og de sorte bønner i chokoladekage
Bønner, citron, frugt, dadler og kokosolie er geniale i det søde køkken… Og self. chokolade – det er jo teknisk set en grøntsag 🙂
Chiafrø giver mange spændende muligheder.
Åh, sikker en herlig konkurrence! Jeg ville elske at vinde bogen.
Personlig elsker jeg at bruge modne bananer – det kan nærmest bruges i alt.
Jeg elsker at bruge ristede hasselnødder, som giver sådan en lækker nutella-smag!
Meget flot og dejlig bog, vil jeg gerne deltage om:-)
Jeg elsker at bruge nødder af forskellige slags, sommetider som de er eller ristede i honning.
Dadler og mørk sundere chokolade er også mit hit.’
Ønsker dig en dejlig dag!
Uha, der er jo mangle muligheder! Den jeg nok benytter mig mest af er min æblesirup lavet på æblemost uden tilsat sukker – den indeholder i sig selv jo frugtsukker, men jeg foretrækker det naturlige sukker frem for det raffinerede 😉
Jeg bruger ofte dadler og lidt agave sirup og blevet mega glad for kokossukker som har en helt særlig smag
Jeg er rigtig glad for at anvende dadler! Jeg kan faktisk ikke lide dadler i sig selv, men når de er en del af en dessert giver de den perfekte sødme. Er især vild med at bruge dem til brownies og snickerskugler!
Jeg kan godt lide at bruge yacon-sirup, chiafrø og loppeskaller i sundere madlavning. Jeg har ikke den helt store erfaring i desserter ud over chiagrød, smoothies og nicecream… så jeg ville elske at vinde kogebogen og finde inspiration.
Jeg bruger tit bananer, æbler og dadler til at søde med 🙂 De er begge geniale!
Den vil jeg gerne vinde;-) jeg bruger ofte dadler og mandelmel i mine sundere desserter.
Ville elske at vinde denne bog, da jeg bruger mange timer i køkkenet og elsker at eksperimentere med nye lækre opskrifter!
Jeg bruger ofte modne bananer eller æblemos som erstatning for bl.a. sukker. Derudover bruger jeg indimellem også mandelsmør i stedet for andet fedtstof, hvilket både er sundere men vigtigst af alt også giver en rigtig lækker smag
Sikke en skøn præmie. Det lyder virkelig som en super inspirerende og lækker bog!
Jeg er særligt glad for sorte bønner og dadler, som giver en rigtig god smag og konsistens til mange forskellige ting. 🙂
Banan og dadler er begge sunde med god smag der egner sig perfekt til til sunde søde sager 🙂
Mvh Linda
Jeg bruger virkelig meget modne banener og sorte bønner i mine kager 🙂
Ønsker mig den bog så meget!!!
Jeg er ret vild med at bruge dadler 🙂
Jeg ville elske den bog!
Jeg er vild med modne bananer og dadler og er for nyligt også blevet ret glad for bønner i mine kager 😉
Jeg bruger modne bananer og ellers sæsonens frugt + bær, som plukkes i haven.
Jeg bruger tit bananer til at søde med, men rigtig godt bruge nogle flere “tricks” fra kogebogen! 🙂
Den bog står meget meget højt på min ønskeliste! Håååber 😀
Jeg tror min favorit må være modne bananer og dadler til at søde med 🙂
Det lyder til at være en rigtig inspirerende bog, en jeg er sikker på kommer til at komme meget i brug i mit køkken! De ingredienser jeg bruger mest til at søde med er dadler og bananer.
Min allerbedste sundere ingrediens i det søde køkken er ganske simpelt modne bananer.
Dadler er altid en sikker vinder, og efter en rundrejse i Asien har jeg virkelig fået øjenene op for det utroligt lækre “fresh coconut cream” – det passer godt i ALT mad, men specielt desserter får en lidt anderledes og eksotisk sød smag, der ikke er til at stå for!
Jeg er ret glad for bananer, kokosolie og Chiafrø. Derimod er jeg udfordret på de fleste sundere opskrifter indeholder dadler, som jeg ikke er fan af.
Jeg er vild med at bruge dadler, de har en fantastisk sødme, og smager dejligt 🙂
hmm ærligt er jeg nok ikke så god til at turde lave de sager, men vil SÅ gerne, så med sådan en bog i hånden skal det være.. har længe tænkt på at prøve kage med sorte bønner, lyder ret lækkert 🙂
Helt sikkert bananer og dadler – jeg er blevet så glad for at se hvor mange opskrifter de to ingredienser kan erstatte smør, mel mv. i Og så smager det jo også virkelig godt i sig selv
Jeg er vild med kokos, som er god til så meget og fås i flere varianter 🙂 -bruger det selv i salater, både i tør og frisk form 🙂
Bananer, diverse nødder og mørk chokolade
Bananen holder max! Køb overmodne (madspild), knald dem i fryseren og tag op efter behov (banankage, muffins, smoothie, u name it)
spændende og anderledes opskriftsbog. kan anbefales. jeg bruger oftests æbler og pærer
Jeg holder af at bruge nødder, enten groft hakkede eller som mel, og derudover bruger jeg også jævnligt banan og honning i køkkenet. Har lige kigget på bogen i dag i en boghandel, og den er da vist en must-have til min samling
Jeg bruger gerne dadler til at søde med
Bogen ser så indbydende ud.
Jeg er glad for at bruge kokossukker som et alternativ til almindelig hvidt sukker. Også er bananer og dadler også rigtig gode at søde med.
Abrikoser og Mango :o)
Sukrin, Stevia og kokossukker i stedet for hvidt sukker. Ell frugtsukker fra primært dadler og banan. Mandel-, kokos- og boghvedemel i kombi med chiafrø ell fiber-husk i stedet for hvedemel.
Der er nu mange sunde ingredienser jeg holder af, men især dadler, chiafrø, banan og alt med kokos! Synes det er nogle gode og basic alternativer, hvis man vil lave en sundere ret.
Det må være bananer 🙂
Mandler, dadler og modne bananer må være de tre ingredienser jeg bruger allermest, når jeg skal lave lækre søde sager, som er til den lidt sundere side. Har altid nogle modne bananer liggende i fryseren, så jeg nemt og hurtigt kan lave mig en lækker snack, hvis lækkersulten melder sig.
Æblemos… mmmm drømmekage med æblemos..
Jeg ville elske at vinde bogen. Chiafrø og banan giver mange spændende muligheder.
sådan noget som Blåbær er jo rimmelig sunde, ellers har jeg også nogen gang lavet deserter med rødbeder
Dadler og chia frø er et ret stort hit her i huset. Krydser fingre
Jeg elsker at bruge banan i desserter, fordi det gør at jeg kan putte mindre smør og sukker i mine kager 🙂
Mandler, nødder og svesker :-))
Bananer, dadler og kokosolie samt chiafrø jeg elsker disse 4 ingredienser. Jeg er faktisk begyndt at bruge FiberHUSK (loppefrøskaller) har hørt det skulle være godt.
Så det ville være fantastisk at vinde denne skønne kogebog. Til en der elsker søde sager men ikke kan tale det, ville den være til god inspiration.
Min ynglingsingrediens er svær at vælge, men kokos er een af dem. Bogen ser flot og indbydende ud, spændt på at se den indeni, hvis jeg kunne vinde den, så ville det være skønt. Især lige nu for jeg kæmper den største kamp lige nu – holde vægten stabil efter et vægttab på 30kg og jeg har haft spiseforstyrrelsen BED i mange år. Måden for mig er bla at mætte min psyke med lækre SUNDERE desserter og helst nyheder, så jeg får mange nye smagsindtryk. Nu forstår jeg hvad de mente, dem der sagde, at den største kamp er efter vægttabet.
Dadler, overraskende lækre også chiafrø de er geniale
Jeg elsker både dadler og bananer til bagning af lækre sundere snacks 🙂
Helt sikkert dadler og peanutbutter. Elsker noget der er sødt og kan få det til at smage lidt snickers agtigt
Åh jeg må være en klassiker og sige dadler og bananer 😉 det kan man altid fikse noget lækkert ud af! Ellers så elsker jeg at bytte det klassiske hvedemel ud med enten kikærte-, kokosfiber-, eller boghvedemel. Godt tip – så mætter desserten også en smule mere. Mmm 🙂
Åhh den kogebog ville gøre stor lykke hos os Krydserfinger
Bananer er altid go
Bogen er bare SÅ fin
Der er rigtig mange sundere ingredienser – som er lækre i bagværk. Er især glad for dadler og bananer til at give sødme, nødder til knas og peanutbutter fordi ja, det smager bare mega godt
Uhh, hvor ville det være lækkert at få fingrene i den bog! Jeg bruger typisk bananer, dadler eller havregryn blendet til mel som sundere alternativer.
@lifebynanblog “KOKOSOLIE” ✍ WOW Ville da være total klasse også dejligt at vinde så “FIN” en Bog-præmie… Nice GAW Prøver lige “LYKKEN” og håber på “HELDET” Krydser fingre for vildt.. ✍
Jeg bruger meget dadler, Chia, mandler og bananer når jeg bager sundt.
Jeg ville elske at vinde denne lækker bog og mine børn og mand ville elske at skulle smage alle de lækre opskrifter
Chiafrø giver mange spændende muligheder. Mums!
Den lyder super god den bog 🙂 jeg bruger ofte bananer – de søder på en helt naturlig måde.
Jeg laver ofte en chokoladekage med sortebønner- der er endnu ingen som har gættet den “hemmelige ingrediens”
Jeg bruger meget stødt vanilje i stedet for vaniljesukker. Bananer, kokosolie, chiafrø og madelmel er også nogen af mine gengangere. Jeg vil elske at få en masse inspiration da jeg er ret nye i det alternative køkken. 🙂
Uh det er en fin bog – og brugbar:)…. jeg plejer at bruge dadler, søde kartofler, bær, bananer, Sukrins produkter og kokosolie, kokosmælk – blandt andet:)… synes det er sjovt at afprøve andre ting end de “normale” – så ville elske at vinde bogen og bruge den i køkkenet med mine 3 skønne piger som elsker at lave mad:)
Der er jo mange muligheder – jeg anvender ofte selv banan, sorte bønner, søde kartofler og kokosmælk – bare for at nævne nogle få
Bananer og dadler! 🙂
Dadler, bananer 🙂
Jeg kan modstå alt – undtagen fristelser 😉
Det er helt klart dadler, som jeg mest bruger som “hemmelig ingrediens”, både i kager og som lækre konfektkugler.
Bananer er nok den sunde ingrediens jeg mest bruger i mit bagværk 🙂
Ville være rigtigt dejligt at vinde denne lækre gaw Bruger mest bananer, dadler, nødder og kokosolie som sunde alternative i desserter
Dadler, dadler – dadler! Men kunne godt bruge ny inspiration og input til kommende desserter, men dadler skaber den perfekte sødme og en favorit jeg har, har både dadler, banan og avokado og skaber sammen med kakao en perfekt chokomousse Fingers crossed for mere inspiration til mig, med “Fabelagtige fristelser”.
Jeg bruger silketofu til fx chokolademousse og som creme i tærter og lignende. Chia bruger jeg også flittigt. Hvis det først pulveriseres kan det bruges til en skøn cremet og blød mousse eller dessertcreme med fx (plante-)mælk og -yoghurt; gerne sammen med bær der blendes.
Jeg søder med stevia og birkesød; indimellem også kokossukker.
Bananer, usødet æblemos, søde kartofler (lavet til mos), sorte bønner (blendet til mos og græskar (lavet til mos) er også allesammen helt perfekte ingredienser i kager. De giver en god fylde og konsistens på den sunde måde, men uden at man smager dem.
Jeg får b.la. inspiration fra det veganske køkken til at eksperimentere.
Har Emmas første bog og vil elske at få nr to.
Ciafrø er det nyeste i mit køkken