Pizzasnegle

I går fik jeg sådan lyst til at bage pizzasnegle, så jeg hoppede selvfølgelig straks i køkkenet. Planen var egentlig, at jeg kun ville bage den traditionelle variant med ost og skinke, men undervejs fik jeg pludselig lyst til at eksperimentere lidt. Jeg delte dejen i to, kiggede lidt i køkkenskabene, fandt blenderen frem og resultatet blev en skøn variant med oliven og soltørrede tomater. Hvis du er i humør til kun at lave den ene variant, så husk, at doble fyldet op. Du kan selvfølgelig også bare bage skønne pizzasnegle af den ene halvdel dej og så forme den anden halvdel til skønne sandwichboller. Eller måske du kender en helt tredje variant?

Læs også: Pølsehorn til madpakken

Pizzasnegle

Pizzasnegle til madpakken
16 af hver slags – 32 i alt

Dej
25 gram gær
1,5 dl lunkent vand
1 dl yoghurt
1 spsk. olivenolie
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
200 gram grahamsmel
250 gram hvedemel + evt. lidt mere

Mælk til pensling

Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter yoghurt, olivenolie, æg, sukker og salt. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt godt igennem – er du den heldige ejer af en røremaskine, så giv dejen 10 minutters tid. Sæt dejen til at hæve en times tid før den deles i to. Rul først den ene halvdel ud til en firkant og fyld på med den ene slags fyld (se nedenfor). Rul dejen med fyld som en roulade, og skær den i skiver á 1-2 cm. Rul derefter den anden halvdel ud til en firkant og fyld på med den anden slags fyld (se nedenfor). Denne rulles også og skæres i skiver. Placér sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et let tryk. Pensl med mælk og lad dem efterhæve en halv times tid. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.

Fyld nr. 1: Pizzasnegle med ost og skinke (fyldet rækker til ½ portion dej – 16 snegle)
2-3 spsk. tomatpuré
100 gram revet ost
150 gram skinke i strimler
½ rød peberfrugt i tern
Timian, basilikum, oregano

Smør først tomatpuréen ud på den udrullede dej. Fordel derefter ost, skinke og peberfrugt ud over og drys til sidst med timian, basilikum og oregano.

Fyld nr. 2: Snegle med oliven og soltørrede tomater (fyldet rækker til ½ portion dej – 16 snegle)
125 gram sorte oliven uden sten
50 gram soltørrede tomater
2 spsk. olie (jeg brugte olien fra de soltørrede tomater)
1 fed presset hvidløg

Blend alle ingredienserne sammen og smør blandingen ud på den udrullede dej.

Pizzasnegle