Pizzasnegle med ost og skinke

Lækre pizzasnegle til madpakken

Bløde, luftige og snaskede pizzasnegle med ost og skinke er den perfekte madpakkesnack. Pizzasnegle kan jo laves i et utal af varianter, men her får du opskriften på de helt klassiske med ost og skinke. Jeg har også puttet lidt rød peberfrugt i, da jeg synes det smager rigtig dejligt. Det kan dog sagtens undlades eller eventuelt erstattes af finthakket champignon. I mine pizzasnegle bruger jeg denne pizzasauce, men en pizzasauce på glas kan også sagtens anvendes. Tomatpure eller ketchup kan også bruges i mangel af bedre.

Opskriften her giver en stor portion på hele 32 lækre pizzasnegle, men heldigvis kan de sagtens fryses. Et lille tip er, at tage pizzasneglen op af fryseren om morgenen og komme den i madpakken. Så tør den op i løbet af formiddagen og er klar til at spise ved frokosttid. På den måde når den ikke at blive tør og kedelig og som bonus holder den temperaturen på madpakken nede, hvis du har den liggende i din taske. Synes du alligevel, at 32 pizzasnegle er for mange, så kan du eventuelt lave pølsehorn af den ene halvdel. Dejen jeg bruger til pizzasnegle, er nemlig den samme, som jeg bruger til pølsehorn.

Læs også: Havregrynsboller

Pizzasnegle med ost og skinke

Find den nemme opskrift på pizzasnegle med ost og skinke her:

Pizzasnegle med ost og skinke

32 stk.
Ingredienser
Dej
  • 25 gram gær
  • 1,5 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 200 gram grahamsmel
  • 300 gram hvedemel + evt. lidt mere
  • Mælk til pensling
Fyld
  • Et par skefulde pizzasauce tomatpure kan også bruges i mangel af bedre
  • 200-250 gram revet ost 1 pose
  • 400 gram skinke i strimler 2 pakker
  • 2 røde peberfrugt i tern kan undlades
  • Timian, basilikum, oregano
Fremgangsmåde
  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter yoghurt, olivenolie, æg, sukker og salt.
  • Tilsæt grahamsmel og derefter hvedemelet lidt af gangen.
  • Ælt dejen godt igennem. Hvis du er den heldige ejer af en røremaskine, så giv dejen 10 minutters tid.
  • Sæt dejen til at hæve en times tid før den deles i to.
  • Rul først den ene halvdel ud til en firkant (cirka 30×40 cm).
  • Smør først pizzasaucen ud på den udrullede dej og fordel derefter ost, skinke og peberfrugt ud over. Drys til sidst med lidt timian, basilikum og oregano.
  • Rul dejen med fyld som en roulade, og skær den i skiver á 1-2 cm.
  • Gentag med den anden halvdel dej.
  • Placér pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et let tryk. Der kan være ni snegle på en bageplade.
  • Pensl pizzasneglene med mælk og lad dem efterhæve en halv times tid.
  • Bag pizzasneglene i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.

Flere ideer til madpakken

Da jeg gik på universitetet og pengene var små, bestod min madpakke altid af rugbrød med leverpostej og agurk. Altid! Det var billigt og nemt, men super kedeligt. Jeg begyndte derfor at lave lidt madpakkesnacks, der kunne gøre madpakken en smule mere spændende. At finde en lille snack i madpakken kan nemlig glæde både store og små. Pizzasnegle og pølsehorn er jo de klassiske madpakkesnacks, men der findes et hav af forskellige muligheder. Tag for eksempel et kig her, hvor jeg deler hele 10 forskellige forslag.

Læs også: Æggemuffins med ost og skinke

Pizzasnegle med ost og skinke

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.