Pandekager med citron, birkes og mascarpone

Når man ved, at man har en svær dag foran sig, så gælder det om, at forkæle sig selv så meget som muligt fra morgenstunden. Præcis derfor lavede jeg i morges disse pandekager med citron, birkes og mascarpone til morgenmad, selvom jeg nu prøver at nøjes med kun at spise sådanne knap så sunde morgenmadssager i weekenden. Pandekagerne gjorde jobbet og humøret blev hævet en smule. Den blå himmel og morgensolen, der fyldte min lejlighed med det skønneste lys, gjorde selvfølgelig også lige min morgen en tand bedre. Hvor er det altså bare lækkert, at foråret for alvor er kommet!

Læs også: Pandekager med blåbær og mascarpone

Pandekager med citron, birkes og mascarpone

Pandekager med citron, birkes og mascarpone
6-8 stk.

2,5 dl mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. blå birkes
Skallen fra 1/2 økologisk citron
1 spsk. citronsaft
1 æg
2,5 dl mælk
125 gram mascarpone
Smør til stegning

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt æg og mascarponen og pisk til sidst mælken i lidt af gangen. Steg pandekagerne i smør ved lav varme – de skal have et par minutter på hver side. Jeg toppede mine pandekager med kiwi, frysetørrede hindbær, kakaonips og selvfølgelig masser af ahornsirup.

Pandekager med citron, birkes og mascarpone