Chokoladekage

En opskrift på nem og svampet chokoladekage

I anledning af, at det er weekend, får I i dag en skøn opskrift på en luftig, svampet og helt vildt lækker og nem chokoladekage. Jeg bagte den i går, da min kæreste fik to af hans venner forbi for at hjælpe med vores lille renoveringsprojekt. Alle tre mandfolk gav kagen topkarakter og ingen af dem kunne nøjes med et enkelt stykke. Det må da være et kvalitetsstempel, der vil noget!

Læs også: Brownie med karamel og havsalt

Chokoladekage

Find den nemme opskrift på chokoladekage her:

Nem chokoladekage

12 stykker
Ingredienser
  • 50 gram kakao
  • 250 gram mel
  • 300 gram sukker
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 2 æg
  • 150 gram smeltet smør
  • 2,5 dl vand
  • 100 gram god hakket mørk chokolade
Glasur
  • 50 gram smeltet smør
  • 250 gram flormelis
  • 1 spsk. kakao
  • 4 spsk. varm kaffe
Fremgangsmåde
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen.
  • Kom æg, smeltet smør og vand i og pisk til en let og cremet konsistens med en elpisker.
  • Vend chokoladestykkerne i og hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (cirka 35 cm x 25 cm).
  • Bag kagen ved 175 grader (almindelig ovn) i cirka 30 minutter.
  • Bland alle ingredienserne til glasuren sammen og når kagen er afkølet, smøres glasuren på.
Chokoladekage