Chokoladekage

En opskrift på nem og svampet chokoladekage

Her får du min allerbedste chokoladekage opskrift. Det er en nem opskrift på en luftig, svampet og helt vildt lækker chokoladekage. Jeg har valgt at toppe kagen med en skøn kaffeglasur, da jeg synes, at kaffesmagen passer fremragende til chokolade. Er du ikke så meget til smagen af kaffe, kan kaffen sagtens erstattes af vand. En chokoladekage passer til alle anledninger og man kan derfor altid finde på en undskyldning for at hoppe i køkkenet og røre en sådan sammen. Især når det er en nem chokoladekage, der ikke kræver de store køkkentalenter. Og har du børn, så er det en god kage at pynte med alt fra krymmel til slik og M&Ms.

Hemmeligheden bag at lave en god chokoladekage er, at man bruger en god mørk chokolade. Når det kommer til chokolade, så får man ofte, hvad man betaler for. Det kan derfor godt betale sig, ikke at vælge den billigste mørke chokolade på hylden, når planen er at bruge den i en kage.

Læs også: Brownie med karamel og havsalt

Chokoladekage

Find opskriften på en nem chokoladekage her:

Nem chokoladekage

12 stykker
Ingredienser
 • 50 gram kakao
 • 250 gram mel
 • 300 gram sukker
 • 1 tsk. natron
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 nip salt
 • 2 æg
 • 150 gram smeltet smør
 • 2,5 dl vand
 • 100 gram god hakket mørk chokolade
Glasur
 • 50 gram smeltet smør
 • 250 gram flormelis
 • 1 spsk. kakao
 • 4 spsk. varm kaffe
Fremgangsmåde
 • Bland alle de tørre ingredienser sammen.
 • Kom æg, smeltet smør og vand i og pisk til en let og cremet konsistens med en elpisker.
 • Vend chokoladestykkerne i og hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (cirka 35 cm x 25 cm).
 • Bag kagen ved 175 grader (almindelig ovn) i cirka 30 minutter.
 • Bland alle ingredienserne til glasuren sammen og når kagen er afkølet, smøres glasuren på.

Forslag til andre lækre kager

En klassisk chokoladekage kan de fleste lide, men skal chokoladesmagen være mere intens og konsistensen mere kompakt, så er det en brownie, som du skal gå efter. Jeg har denne fantastiske opskrift på en brownie med karamel og havsalt, som ihvertfald får mine tænder til at løbe i vand. Er du på jagt efter en kage uden chokolade, så er der jo både gulerodskagen, græskarkagen og squashkagen, der alle kan toppes med en cremet cream cheese frosting. Er du mere til det syrlige, så kan jeg anbefale en en key lime pie, der er en frisk limetærte med sprød kiksebund, eller en klassisk citronkage med glasur. Skal det i stedet være sødt med sødt på, så skulle du tage at prøve disse små mazarintærter med hindbær og chokolade ganache eller en portion skønne romkugler.

Læs også: Bananpandekager med havregryn

Chokoladekage

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.