Hver uge kommer der her på domænet en madplan med lækre sager fra bloggens arkiv – og der medfølger selvfølgelig også en indkøbsliste. Jeg får virkelig meget positiv feedback på mine madplaner og det er jeg selvfølgelig super glad for! Om du bruger madplanerne som de er eller blot lader dig inspirere, er helt op til dig. Madplanerne er bygget op således, at der næsten hver uge er en dag med fisk og en dag uden kød eller en dag hvor kødet let kan udelukkes. Derudover er retterne fra mandag til fredag retter, der kan laves på omkring 30 minutter og lørdagsretten tager oftest lidt længere tid. Søndag og onsdag er restedage, hvilket betyder, at du kan få ryddet lidt ud i køleskabet, sætte lige det du har allermest lyst til på menuen eller måske endda spise ude – og du kan selvfølgelig flytte rundt på dagene, så de passer ind i lige præcis din kalender. Det giver madplanerne lidt fleksibilitet og giver plads til lidt hverdagsspontanitet.

Find flere madplaner HER.

Madplan

Madplan uge 10

Mandag: Blomkålstortillas med kokoscoleslaw og BBQ-kikærter (man kan også sagtens bruge almindelige købe-tortillas)
Tirsdag: Kyllingefrikadeller med revet squash og hvidkålssalat med æble, nødder og persille (brug resterne af spidskålen fra mandagsretten i stedet for hvidkål)
Onsdag: Restedag!
Torsdag: Smørrebrød med fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade (du kan sagtens nøjes med at lave halv portion af fiskefrikadellerne)
Fredag: Margherita Meatza og sommerlig feldsalat med tahindressing
Lørdag: Burgere med saftige, krydrede bøffer og hjemmelavede burgerboller (du kan selvfølgelig også bare købe burgerbollerne)
Søndag: Restedag!

Indkøbsliste til 2-3 voksne

Frugt og grønt:
1 net rødløg
1 net hvidløg
1 blomkålshoved (hvis du vælger at lave blomkålstortillas)
1 spidskålshoved
1 rødkålshoved
1 potte persille
1 potte dild
1 potte koriander
1 potte basilikum
1 lime
1 citron
1 bakke cherrytomater
2 æbler
1 squash
2 røde peberfrugter
1 rød chili
2 tomater
1 bakke feldsalat (andre salattyper eller babyspinat kan også bruges)
Grønt til burgere, fx agurk, tomat, salat, avocado

Mejeri og køl:
1 bakke æg
1 pakke smør
Ost i skiver/skæreost
Parmesanost
1 pose frisk mozzarella

Kød og fisk:
450 gram torsk
400 gram hakket kylling
400 gram hakket oksekød
450 gram hakket kalv og flæsk

Kolonial og diverse:
1 pakke tortillas (hvis du ikke laver blomkåls-versionen)
1 dåse kokosmælk (ikke light)
1 dåse kikærter
1 dåse tomatpuré
1 dåse majs
1 lækkert rugbrød (køb evt. først torsdag, så det er helt frisk)
Burgerboller (hvis du bager selv, køb da mel, gær og andet – se opskrift)
Mayonnaise, ketchup eller andet, du skal bruge i dine burgere

Basislager:
Kokossukker
Sukrin, hvidt sukker eller anden sødning
Loppefrøskaller
Hasselnødder
Mandler
Tahin
Kokosolie
Olivenolie
Tamari (eller soya)
Æbleeddike
Lagereddike
Dijonsennep
Spidskommen
Paprika
Hvidløgspulver
Løgpulver
Chilipulver
Chiliflager
Røget paprika
Koriander
Timian
Peberkorn
Oregano
Salt
Peber

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip