Kylling i peanut butter sauce

Nem opskrift på kylling med peanutbutter

Jeg elsker retter, der ingen tid tager at lave. Retter, hvor der bare skal blandes en masser lækkerier i en gryde, og gerne retter, der også indeholder en masse grønt. Denne omgang kylling i peanutbutter sauce (eller peanutbutter chicken) er lige netop sådan en ret. Vi får den jævnligt til aftensmad og begejstringen er altid stor!

Saucen er lavet af kokosmælk tilsat rød karrypasta, hvidløg, peanutbutter, ingefær og lime som smagsgivere. Hver opmærksom på, at der findes to slags peanutbutter – en cruncy og en smooth. Du kan bruge begge dele i saucen her, men bruger du en cruncy peanutbutter, får du små stykker peanuts i din sauce. Af grøntsager har jeg valgt at bruge forårsløg, gulerødder og peberfrugt, der kun lige bliver varmet op, så de stadigvæk har bid, når retten bliver serveret. Du kan også vælge at komme grøntsager som spidskål og squash i.

Jeg serverer stort set altid retten med ris og så lidt saltede peanuts til at drysse over. Nudler passer dog også fint til, hvis du er mere til det.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Kylling i peanut butter sauce

Find opskriften på kylling i peanutbutter sauce her:

Kylling i peanutbutter sauce

2 personer
Ingredienser
  • 200 gram kyllingekød skåret i tern fx kyllingebryster, inderfilet eller kød fra lår
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm friskrevet ingefær
  • 2 forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gulerod
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. peanutbutter
  • Saften fra ½ lime
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Tilbehør
  • Ris
  • Saltede peanuts
Fremgangsmåde
  • Start med at sætte risene over efter anvisningen på pakken. 
  • Hak hvidløg fint og svits det samme med den friskrevne ingefær i fedtstoffet. 
  • Tilsæt rød karrypasta og lad det stege lidt med før kyllingen tilsættes. 
  • Steg kyllingen til den er gennemstegt. 
  • Snit forårsløg i ringe og peberfrugter og gulerod i stave. Kom det hele i gryden, vend rundt og tilsæt så kokosmælk, peanutbutter og limesaft. 
  • Varm retten godt igennem og smag til med salt og peber før servering.
  • Server retten med ris og top med saltede peanuts.

Opskrifter inspireret af det asiatiske køkken

Jeg elsker asiatisk mad og ovenstående opskrift på kylling i peanutbutter sauce er da også en opskrift inspireret derfra. Jeg har flere asiatisk inspirerede opskrifter her på bloggen og i det følgende vil jeg dele nogen af dem.

Denne asiatisk salat med peanutdressing er af mine favoritter. Dressingen er virkelig god og salaten passer rigtig godt til disse kyllingespyd. Teriyaki kylling er også en vinder herhjemme og vi plejer at servere den med ris og en asiatisk agurkesalat. Er jeg ude at spise på en asiatisk restaurant, bestiller jeg næsten altid and i sur-sød sauce, men det er heldigvis lige så nemt og lækkert at lave selv. En dejlig thaisuppe med kylling og grønt er god til at give varmen i de kolde vintermåneder og kæmperejer i kokossauce kan snildt spises hele året.

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Kylling i peanut butter sauce

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.