Honningristet granola

Jeg har efterhånden fået samlet en god håndfuld granolaopskrifter her på domænet. Der er denne glutenfri granola, som er uden gryn og kun lavet på nødder og frø. Der er denne kakaogranola, der heller ikke indeholder gryn og som let kan trylles om til disse fantastiske granolabarer. Så er der denne boghvedegranola, der indeholder gryn, og denne lidt mere specielle granola med både boghvede, banan og dadler. De er alle helt fantastiske! I dag tilføjer jeg så endnu en skøn granolaopskrift til samlingen, men denne gang er det en lidt mere løs en af slagsen. Jeg har kaldt det for en grundopskrift, for det er lige præcis hvad det er. Tøm køkkenskabene for gryn, nødder, frø og kerner, bland det hele sammen med lidt kokosolie og honning, rist det i ovnen og slut af med at tilføje “lidt ekstra” og bum, så har du en skøn honningristet granola. Så bliver det altså ikke nemmere!

Honningristet granola

Honningristet granola – en grundopskrift

2 dl gryn (havregryn, byggryn, rugflager osv.)
1 dl grofthakkede nødder (mandler, hasselnødder, valnødder osv.)
2 dl frø og kerner (chiafrø, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hampefrø osv.)
50 gram honning
50 gram kokosolie

Ekstra: kakaonips, gojibær, grofthakket mørk chokolade, tørret frugt, frysetørrede hindbær osv.

Bland gryn, nødder, frø og kerner i en skål. Smelt honning og kokosolie i en gryde og hæld massen over de tørre ingredienser. Bland godt rundt og fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist granolaen i ovnen i 15-25 minutter ved 200 grader til den er blevet gylden. Lad granolaen køle helt af og bland så eventuelle ekstra ting og sager i.

Honningristet granola

  • S har jeg alts skudt koldsklsssonen i gang!  koldskl
  • Fejrer en helt nats uafbrudt svn med en skn hindbr
  • Fik jeg sagt at jeg er ret vild med det
  • Grsdagens frokost er p bloggen  og dagens frokost er
  • Nr min sster kommer forbi skal der helst vre lidt
  • Sol sommer salat
  • Den frste mors dag hvor jeg selv brer den fornemme
  • Der var engang hvor det tog lngere tid at lave