Hindbærsnitter

“Det er de bedste hindbærsnitter, jeg nogensinde har smagt”, udbrød min søster, da hun forleden satte tænderne i en af disse. Dét må da siges at være et kvalitetsstempel, der vil noget! Portionen her giver cirka 35 små hindbærsnitter og det kan måske lyde af mange, men bare rolig. Bundene kan sagtens holde sig en uges tid eller to i en lufttæt bøtte, så hvis du tænker, at du ikke kan nå at spise alle 35 hindbærsnitter indenfor den nærmeste fremtid, så skal du altså nøjes med samle og pynte dem, du tror, bliver spist. De resterende bunde gemmer du så bare til en dag, hvor den søde tand atter trænger til lidt forkælelse. Bliver bundene først smurt med hindbærmarmelade og pyntet med glasur, ja, så bliver de altså lidt bløde i det efter en dag eller to.

Læs også: Små, runde rabarbersnitter

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter
Cirka 35 stk.

Dej
200 gram blødt smør
350 gram hvedemel
1 æg
125 gram flormelis

Fyld
Hindbærmarmelade

Topping og pynt
Glasur lavet af flormelis og vand
Frysetørrede hindbær
Tivolikrymmel

Smid alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor* og kør det til en smuldret masse. Saml dejen uden at ælte den for meget og læg dejen i køleskabet i en halv times tid, da en kold dej er meget nemmere at arbejde med. Del dejen i to og rul dejen ud på et sparsomt meldrysset bord. Stik dejen ud med en udstikker på cirka 5 cm i diameter og læg de runde stykker på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med den anden halvdel dej. Bag de runde bunde i 8-10 minutter ved 180 grader og lad dem efterfølgende køle af på en bagerist.

Når bundene er kølet af, placeres en klat hindbærmarmelade på halvdelen af bundene og den anden halvdel pyntes med glasur, tivolikrymmel og frysetørrede hindbær. Til sidst skal hindbærsnitterne bare samles og nydes.

* Har du ikke en foodprocessor kan du sagtens samle dejen med klør fem – igen skal du bare passe på med ikke at ælte dejen for meget.

Hindbærsnitter

  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i
  • Nr det kommer til kl i salater er grnkl helt