Nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Nem opskrift på fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Jeg samler på nemme opskrifter. Opskrifter, der ikke tager lang tid at lave, men hvor resultatet alligevel er fyldt med smag. En sådan ret er denne bestående af nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki.

Selvom retten består af flere elementer og ingredienslisten er ret lang, så er det eneste besværlige her, at man lige skal huske at kyllingen skal ligge et par timer i marinaden før tilberedning. Og hvis det med at bage de nemme fladbrød selv alligevel bliver lidt for uoverskueligt på en travl hverdagsaften, så kan man jo altid købe sig fra den del. No problemos! Så er der kun tilbage at røre en tzatziki og en nem tomatsalsa sammen og steg kyllingen. Nemt!

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Find opskriften på de nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki her:

Nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

2 personer
Ingredienser
Fladbrød (4-6 stk.)
  • 200-250 gram hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 dl vand
Græsk marineret kylling
  • 2 kyllingebryster eller 500 gram kyllingeinderfilet
  • 100 gram græsk yoghurt 10 %
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • 1/2 tsk. timian
  • 1/2 tsk. løgpulver
  • 1/2 tsk. hvidløgspulver
Tomatsalsa
  • 100 gram cherrytomater
  • 1/4 rødløg
  • 1 lille håndfuld hakket persille
  • En sjat hvidvinseddike
  • Salt og peber
Andet fyld
  • Agurk i halve skiver
  • Sorte oliven
  • Tzatziki*
Fremgangsmåde
Fladbrød
  • Start med at bruge 200 gram mel og bland denne med salt og bagepulver. 
  • Tilsæt så olie og vand og ælt grundigt sammen – brug så evt. lidt mere hvedemel så dejen bliver nemmere at arbejde med. 
  • Del dejen i 4-6 små kugler og rul kuglerne ud til tynde fladbrød – brug olivenolie i stedet for mel på køkkenbordet. 
  • Bag fladbrødene på begge sider på panden ved middel varme.
Græsk marineret kylling
  • Bland græsk yoghurt, olivenolie, citronsaft, salt og krydderier i en skål.
  • Skær kyllingen i strimler og kom den i marinaden. Kom skålen i køleskabet og lad kyllingen marinere i mindst 2 timer, gerne natten over. 
  • Grill kyllingestrimlerne ved middel varme til de er gennemstegte eller steg dem på en pande i lidt olivenolie.
Tomatsalsa
  • Skær cherrytomaterne i små tern og hak rødløg og persille fint. 
  • Bland alle ingredienserne til tomatsalsaen og smag til med salt og peber.
Forslag til anretning
  • Læg fladbrødet nederst og smør det med tzatziki. 
  • Kom den græsk marinerede kylling og tomatsalsaen ovenpå.
  • Slut af med oliven og agurkeskiver.
Noter
*Find min opskrift på tzatziki HER.
Nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.