Fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Jeg samler på nemme opskrifter. Opskrifter, der ikke tager lang tid at lave, men hvor resultatet alligevel er fyldt med smag. En sådan ret er denne bestående af nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki. Det eneste besværlige her er, at man lige skal huske at kyllingen skal ligge et par timer i marinaden. Nemt, ikke? Og hvis det med at bage de nemme fladbrød selv bliver lidt for uoverskueligt på en travl hverdagsaften, så kan man jo altid købe sig fra den del. No problemos!

Læs også: Græsk salat med græske kyllingefrikadeller

Fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki
Til 2-3 personer

Fladbrød
4-6 stk.

200-250 gram hvedemel
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
3 spsk. olivenolie
1 dl vand

Start med at bruge 200 gram mel og bland denne med salt og bagepulver. Tilsæt så olie og vand og ælt grundigt sammen – brug så evt. lidt mere hvedemel så dejen bliver nemmere at arbejde med. Del dejen i 4-6 små kugler og rul kuglerne ud til tynde fladbrød – brug olivenolie i stedet for mel på køkkenbordet. Bag fladbrødene på panden ved middel varme.

Gyros marineret kylling
2 kyllingebryster (eller 300-350 gram kyllingeinderfilet)
2 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. citronsaft
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. olivenolie
1 spsk. oregano
1 fed presset hvidløg (eller ½ tsk. hvidløgspulver)
Salt og peber

Bland græsk yoghurt, citron, hvidvinseddike, olivenolie, oregano, kylling, salt og peber. Skær kyllingen i strimler, kom den i en frysepose og hæld marinaden over. Kom posen i køleskabet og lad kyllingen marinere i mindst 2 timer, gerne natten over. Steg kyllingen på en pande i lidt olivenolie.

Fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Tzatziki
1 agurk
200 gram græsk yoghurt
1 fed presset hvidløg
Salt og peber

Halver agurken og skrab kernerne ud. Riv agurken groft på et rivejern og pres vandet ud af de revne agurker med hænderne. Bland agurk med græsk yoghurt og hvidløg og smag til med salt og peber.

Tomatsalsa
100 gram cherrytomater
1/4 rødløg
1 lille håndfuld hakket persille
En sjat hvidvinseddike
Salt og peber

Skær cherrytomaterne i små tern og hak rødløg og persille fint. Bland alle ingredienserne til salsaen og smag til med salt og peber.

Andet fyld
¼ agurk i halve skiver
1 glas sorte oliven

Fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

  • Skal du sndagsbage i dag? S foreslr jeg en portionhellip
  • Rester p en mandag er det bedste jeg ved Enhellip
  • En skn kleskabsgrd er et hit p de travle morgenerhellip
  • Spis varieret sagde de macarons
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk toppet med osthellip
  • Alene hjemme p en tirsdag betyder sushi i lange banerhellip
  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag