Fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Nem opskrift på fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Jeg samler på nemme opskrifter. Opskrifter, der ikke tager lang tid at lave, men hvor resultatet alligevel er fyldt med smag. En sådan ret er denne bestående af nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki. Selvom retten består af flere elementer og ingredienslisten er ret lang, så er det eneste besværlige her, at man lige skal huske at kyllingen skal ligge et par timer i marinaden før tilberedning. Og hvis det med at bage de nemme fladbrød selv alligevel bliver lidt for uoverskueligt på en travl hverdagsaften, så kan man jo altid købe sig fra den del. No problemos! Så er der kun tilbage at røre en tzatziki og en nem tomatsalsa sammen og steg kyllingen. Nemt!

Læs også: Græsk salat med græske kyllingefrikadeller

Fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

2 personer
Ingredienser
Fladbrød (4-6 stk.)
  • 200-250 gram hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 dl vand
Græsk marineret kylling
  • 2 kyllingebryster eller 300-350 gram kyllingeinderfilet
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. oregano
  • 1 fed presset hvidløg eller ½ tsk. hvidløgspulver
  • Salt og peber
Tzatziki
  • 1 agurk
  • 200 gram græsk yoghurt
  • 1 fed presset hvidløg
  • Salt og peber
Tomatsalsa
  • 100 gram cherrytomater
  • 1/4 rødløg
  • 1 lille håndfuld hakket persille
  • En sjat hvidvinseddike
  • Salt og peber
Andet fyld
  • ¼ agurk i halve skiver
  • 1 glas sorte oliven
Fremgangsmåde
Fladbrød
  • Start med at bruge 200 gram mel og bland denne med salt og bagepulver. 
  • Tilsæt så olie og vand og ælt grundigt sammen – brug så evt. lidt mere hvedemel så dejen bliver nemmere at arbejde med. 
  • Del dejen i 4-6 små kugler og rul kuglerne ud til tynde fladbrød - brug olivenolie i stedet for mel på køkkenbordet. 
  • Bag fladbrødene på begge sider på panden ved middel varme.
Græsk marineret kylling
  • Bland græsk yoghurt, citron, hvidvinseddike, olivenolie, oregano, kylling, salt og peber i en skål. 
  • Skær kyllingen i strimler, kom den i en frysepose og hæld marinaden over. Kom posen i køleskabet og lad kyllingen marinere i mindst 2 timer, gerne natten over. 
  • Steg kyllingen på en pande i lidt olivenolie.
Tzatziki
  • Halver agurken og skrab kernerne ud. Riv agurken groft på et rivejern og pres vandet ud af de revne agurker med hænderne. 
  • Bland agurk med græsk yoghurt og hvidløg og smag til med salt og peber.
Tomatsalsa
  • Skær cherrytomaterne i små tern og hak rødløg og persille fint. 
  • Bland alle ingredienserne til tomatsalsaen og smag til med salt og peber.
Forslag til anretning
  • Læg fladbrødet nederst og smør det med tzatziki. 
  • Kom den græsk marinerede kylling og tomatsalsaen ovenpå.
  • Slut af med oliven og agurkeskiver.

Fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i
  • Nr det kommer til kl i salater er grnkl helt
  • Jeg gad godt have startet dagen med en omgang bagt