Risotto

Jeg har længe gerne villet prøve at lave risotto, men har ikke rigtig magtet det. Jeg har syntes, at det lyder super besværligt at lave risotto, så jeg har egentlig bare udskudt det gang på gang. Forleden lavede jeg en skøn hønsebouillon, og besluttede, at nu skulle det altså være. Jeg købte de rigtige ris, nogle lækre svampe, en skøn parmesanost og en hvidvin, jeg tænkte var god og så kastede jeg mig ellers ud i projektet. Og ved du hvad? Det var slet ikke spor svært! Det tager tid, ja, men svært er det altså på ingen måde. Denne risotto er meget simpel og kan med garanti varieres i det uendelige. Næste gang tænker jeg, at jeg vil prøve at tilsætte lidt kylling eller måske en håndfuld spinat. Har du prøvet at lave risotto? Hvilken variation er den bedste ifølge dig?

Risotto

Risotto med svampe
2 personer

1 lille løg
1 fed hvidløg
4 dl risottoris
½ dl tør hvidvin
1 liter varm hønsebouillon (hvis ikke hjemmelavet, så en god én – ikke sådan en i tern)
250 gram svampe – jeg brugte “bare” portobello
1-2 dl revet parmesan + lidt flager til pynt
Salt, peber og citronsaft
1 håndfuld friskhakket persille
Fedtstof til stegning (kyllingefedt fra bouillonen, olivenolie eller smør)

Hak løget og hvidløg fint og steg begge i fedtstoffet i en stor pande i et par minutter ved middelvarme. Tilsæt de rå ris og steg dem under omrøring til risene begynder at blive klare. Hæld hvidvinen ved og rør til risene har opsuget væden. Tilsæt nu bouillonen 1 sovseskefuld ad gangen. Tilsæt først den næste skefuld, når den forrige er næsten helt væk. Hak de rensede svampe groft og steg dem i en anden pande i en smule fedtstof. Rør revet parmesan og stegte svampe i den færdigkogte risotto og smag den til med salt, peber og citronsaft. Top til sidst med persillen og evt. lidt parmesanflager.

Risotto

  • S har jeg alts skudt koldsklsssonen i gang!  koldskl
  • Fejrer en helt nats uafbrudt svn med en skn hindbr
  • Fik jeg sagt at jeg er ret vild med det
  • Grsdagens frokost er p bloggen  og dagens frokost er
  • Nr min sster kommer forbi skal der helst vre lidt
  • Sol sommer salat
  • Den frste mors dag hvor jeg selv brer den fornemme
  • Der var engang hvor det tog lngere tid at lave