Blomkålspizza

Opskrift på pizza med blomkålsbund

Blomkålspizza er en pizza, hvor den klassiske pizzabund er skiftet ud med en lavet af blomkål. Det lyder måske lidt underligt i de flestes øre, men har du endnu ikke prøvet en pizza med blomkålsbund, så gør det snart! Det smager fantastisk og giver god samvittighed.

Herunder finder du opskriften på blomkålsbunden sammen med to forslag til topping. Det første forslag er en blomkålspizza med hjemmelavet pizzasauce, revet mozzarella, hjertesalat, parmaskinke, cherrytomater, parmesanost og denne persillepesto. Det andet forslag er med hjemmelavet pizzasauce, stegt og krydret hakket oksekød, rød peberfrugt, parmesan, syltede rødløg og sorte oliven. Begge kan klart anbefales og kan selvfølgelig også laves med en helt almindelig pizzabund.

Læs også: Pizzasnegle med ost og skinke

Blomkålspizza

Opskrift på blomkålspizza samt to toppingforslag

Blomkålspizza

Ingredienser
Blomkålsbund (1 pizza)
  • ½ blomkålshoved cirka 400 gram
  • 2 æg
  • 2 spsk. revet parmesan
  • Salt og peber
Toppingforslag 1: Blomkålspizza med parmaskinke og pesto
  • Pizzasauce*
  • Revet mozzarella
  • Parmaskinke
  • Snittet hjertesalat spinat eller rucola kan også bruges
  • Cherrytomater i kvarter
  • Parmesanost i flager
  • Persillepesto** anden grøn pesto kan også sagtens bruges
Toppingforslag 2: Blomkålspizza med oksekød, rød peberfrugt og parmesan
  • Pizzasauce*
  • Stegt og krydret hakket oksekød
  • Rød peberfrugt i strimler
  • Friskrevet parmesanost
  • Syltede rødløg***
  • Sorte oliven i skiver
Fremgangsmåde
Blomkålsbund
  • Riv blomkålen på et groft rivejern.
  • Pisk æggene og bland den groftrevne blomkål i sammen med revet parmesan, salt og peber. Du kan også blende hele molevitten i en foodprocessor.
  • Fordel blomkålsdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den fylder hele pladen. Brug en dejspatel og dyb den løbende i koldt vand, så dejen ikke hænger på.
  • Forbag bunden i 15-20 minutter ved 220 grader.
Toppingforslag 1: Blomkålspizza med parmaskinke og pesto
  • Når bunden er bagt fordeles først pizzasauce og derefter revet mozzarella på bunden.
  • Smid pizzaen i ovnen igen og giv den 5-10 minutter ved 220 grader til osten er smeltet.
  • Top pizzasen med salat, parmaskinke, cherrytomater, parmesanost og pesto og servér straks.
Toppingforslag 2: Blomkålspizza med oksekød, rød peberfrugt og parmesan
  • Når bunden er bagt, fordeles først pizzasauce og derefter stegt og krydret hakket oksekød, rød peberfrugt i strimler og friskrevet parmesanost på bunden.
  • Smid pizzaen i ovnen igen og giv den 5-10 minutter ved 220 grader til osten er smeltet.
  • Top pizzaen med syltede rødløg og sorte oliven i skiver og servér straks.
Noter
*Find min opskrift på hjemmelavet pizzasauce her.
**Find min opskrift på hjemmelavet persillepesto her.
***Find min opskrift på syltede rødløg her.
Blomkålspizza
Blomkålspizza

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.