Blomkålspizza med parmaskinke og pesto

Forleden havde jeg et glædeligt gensyn med blomkålspizzaen. Min søster kom på besøg og det blev fejret med både hindbærsnitter, tøsesnak og denne snaskede blomkålspizza med parmaskinke og pesto. Det var helt vildt hyggeligt og noget vi gør alt for sjældent. Pizzaen toppede vi med hjertesalat, parmaskinke, cherrytomater, parmesanost og denne persillepesto. Personligt havde jeg nok valgt at komme spinat eller rucola på i stedet for hjertesalat, men min søster fik valget og godt smagte pizzaen nu alligevel. Har du endnu ikke prøvet en pizza med blomkålsbund, så gør det snart! Det smager fantastisk og giver god samvittighed.

Læs også: Pizza med kalvekød og creme fraiche dressing

Blomkålspizza med parmaskinke og pesto

Blomkålspizza med parmaskinke og pesto
1 pizza

Blomkålsbund
½ blomkålshoved (cirka 400 gram)
2 æg
2 spsk. revet parmesan
Salt og peber

Pizzasauce
1 dåse hakkede tomater
1 fed finthakket hvidløg
1 finthakket løg
1 spsk. tørret oregano
1 drys chilipulver
Salt og peber

Topping
Revet mozzarella
Parmaskinke
Snittet hjertesalat (spinat eller rucola kan også bruges)
Cherrytomater i kvarter
Parmesanost i flager
Persillepesto (anden grøn pesto kan også sagtens bruges)

Blomkålsbund
Riv blomkålen og bland den med de øvrige ingredienser eller blend hele molevitten i en foodprocessor. Fordel massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den fylder hele pladen. Bag bunden 15-20 minutter ved 220 grader. Imens bunden er i ovnen, laves pizzasaucen.

Pizzasauce
Bland alle ingredienserne i en gryde, lad det simre i 4-5 minutter og smag til med salt og peber. Brug cirka halvdelen af saucen til pizzaen og frys den anden halvdel i en frysepose – så har du til næste gang, du laver pizza.

Når bunden er bagt fordeles først pizzasauce og derefter revet mozzarella på bunden. Smid pizzaen i ovnen igen og giv den 5-10 minutter ved 220 grader til osten er smeltet. Top med salat, parmaskinke, cherrytomater, parmesanost og pesto og servér straks.

Blomkålspizza med parmaskinke og pesto


Vil du have mine opskrifter direkte i din indbakke? Så kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev, som jeg sender ud en gang om ugen. Du kan tilmelde dig lynhurtigt lige her.

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige