Blomkålspizza med parmaskinke og pesto

Forleden havde jeg et glædeligt gensyn med blomkålspizzaen. Min søster kom på besøg og det blev fejret med både hindbærsnitter, tøsesnak og denne snaskede blomkålspizza med parmaskinke og pesto. Det var helt vildt hyggeligt og noget vi gør alt for sjældent. Pizzaen toppede vi med hjertesalat, parmaskinke, cherrytomater, parmesanost og denne persillepesto. Personligt havde jeg nok valgt at komme spinat eller rucola på i stedet for hjertesalat, men min søster fik valget og godt smagte pizzaen nu alligevel. Har du endnu ikke prøvet en pizza med blomkålsbund, så gør det snart! Det smager fantastisk og giver god samvittighed.

Læs også: Pizza med kalvekød og creme fraiche dressing

Blomkålspizza med parmaskinke og pesto

Blomkålspizza med parmaskinke og pesto
1 pizza

Blomkålsbund
½ blomkålshoved (cirka 400 gram)
2 æg
2 spsk. revet parmesan
Salt og peber

Pizzasauce
1 dåse hakkede tomater
1 fed finthakket hvidløg
1 finthakket løg
1 spsk. tørret oregano
1 drys chilipulver
Salt og peber

Topping
Revet mozzarella
Parmaskinke
Snittet hjertesalat (spinat eller rucola kan også bruges)
Cherrytomater i kvarter
Parmesanost i flager
Persillepesto (anden grøn pesto kan også sagtens bruges)

Blomkålsbund
Riv blomkålen og bland den med de øvrige ingredienser eller blend hele molevitten i en foodprocessor. Fordel massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den fylder hele pladen. Bag bunden 15-20 minutter ved 220 grader. Imens bunden er i ovnen, laves pizzasaucen.

Pizzasauce
Bland alle ingredienserne i en gryde, lad det simre i 4-5 minutter og smag til med salt og peber. Brug cirka halvdelen af saucen til pizzaen og frys den anden halvdel i en frysepose – så har du til næste gang, du laver pizza.

Når bunden er bagt fordeles først pizzasauce og derefter revet mozzarella på bunden. Smid pizzaen i ovnen igen og giv den 5-10 minutter ved 220 grader til osten er smeltet. Top med salat, parmaskinke, cherrytomater, parmesanost og pesto og servér straks.

Blomkålspizza med parmaskinke og pesto

  • Tiden skal udnyttes nr baby sover I gr blev det
  • Jeg kunne serist leve af koldskl koldskl
  • I dag bagte jeg disse chokolademuffins s jeg har lidt
  • Sdan en lille strrelse krver utrolig meget udstyr P bloggen
  • Jeg har s lidt grnne fingre at selv mine kaktusser
  • Jordbrssonen er over os og der er virkelig mange der
  • Her har vi fet hjemmelavet pizza til aftensmad Hvad har
  • Nemt med nemt p Koteletter med brun farin hvidlg og