Salat med sød kartoffel, granatæblekerner og quinoa

Denne skønne salat med sød kartoffel, granatæblekerner og quinoa fik jeg til frokost to dage i sidste uge og jeg kunne sagtens have spist den to dage mere. Salaten er lidt det, man så hipt kalder en buddha bowl, men egenlig er det vel bare en god, mættende salat. Salaten har det søde fra kartoflerne, det syrlige fra æblet og det bitre fra valnødderne og sammen med spinat og granatæblekerner går det hele altså bare lidt op i en højere enhed. Det tager lidt tid af bage de søde kartofler og koge quinoaen, men når det først er gjort, tager salaten ingen tid at lave – og begge dele kan med fordel tilberedes dagen før.

Læs også: Frokostsalat med romanesco og tahinristede kikærter

Salat med sød kartoffel, granatæblekerner og quinoa

Skøn salat med sød kartoffel, granatæblekerner og quinoa
2 portioner

Bagte søde kartofler
2 små søde kartofler (300 gram, skrællet vægt)
Paprika, salt og peber
Olivenolie

Quinoa
1/2 dl quinoa
1 dl vand
1 spsk. kokosolie

Salat
1 æble
1 spsk. citronsaft
50 gram frisk spinat
1 dl granatæblekerner
50 gram ristede valnødder

Balsamicodressing
1/2 dl balsamicoeddike
1/2 dl olivenolie
1 spsk. akaciehonning
Salt og peber

Opvarm ovnen til 200 grader. Skræl de søde kartofler, skær dem i tern og vend dem i olivenolie, paprika, salt og peber. Fordel ternene i et lag på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i cirka 45 minutter. Vend rund i dem, når halvdelen af tiden er gået.

Skyl quinoaen og kom den i en gryde sammen med vandet. Kog op og lad den simre i 10-12 minutter før den sættes til afkøling.

Skær æblet i tern og vend det i citronsaft. Skyl spinaten og skær den evt. ud i mindre stykker. Bland spinat med æbletern, granatæblekerner og valnødder. Tilsæt de bagte søde kartofler og quinoaen. Bland ingredienserne til dressingen godt og fordel den ud over salaten.

Salat med sød kartoffel, granatæblekerner og quinoa

  • Hvis du endnu ikke ved hvad du skal have til
  • Simpelt men godt Herhjemme glder vi os efterhnden til weekend
  • Instagrambugner af perfekt bagvrk Smukke hjemmebagte rundstykker brd med en
  • Det bedste ved pizza om lrdagen er pizza til frokost
  • Biksemad var hvad det kunne blive til i dag
  • Om lidt skal vi fejre fdselsdag for Magnus med denne
  • Fdselsdagsgsterne er smuttet lillefisen er puttet og oprydningen er slut
  • Den sidste mneds tid har min opskrift p ggemuffins med