Var det noget med en opskrift på en meget nem og hurtig hverdagsret, der ikke producerer et bjerg af opvask? Værsgo! One pot pasta med spinat, champignon og mascarpone! Retten tager vitterligt kun 30 minutter at lave og så smager den oven i købet helt fantastisk.
Læs også: Bagt pasta med laks, spinat og blomkåls-mornaysauce
One pot pasta med spinat, champignon og mascarpone
4 personer
150 gram kyllingekød i mindre stykker (undlad for vegetarisk version)
200 gram champignon, i skiver
500 gram fuldkornspasta
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk. basilikum
2 tsk. paprika
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpuré (140 gram)
1 liter kogende vand
75-100 gram frisk spinat
3 gavmilde spsk. mascarpone
Salt og peber
Olivenolie til stegning
Frisk basilikum og friskrevet parmesan til at toppe med
Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olivenolien i en stor gryde og svits løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt kyllingekød, basilikum og paprika og steg til kyllingen er næsten færdig. Tilsæt champignon og steg dem med et par minutter før de hakkede tomater og tomatpuré tilsættes. Kog retten op og lad den simre et par minutter. Tilsæt pastaen sammen med det kogende vand og lad retten simre indtil pastaen er kogt færdig. Det kan måske være nødvendigt at tilsætte lidt mere vand undervejs. Tilsæt spinaten og lige før servering røres mascarponen i, for at gøre saucen dejlig cremet.
Jeg lavede en stor potion, så jeg havde aftensmad til to dage. Desværre smager retten ikke lige så godt på andendagen, da pastaen bare står og suger væske og dermed bliver ret smattede.
Instagram og Facebook
Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.