Gammeldags fastelavnsboller

Opskrift på fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce

Jeg elsker fastelavnsboller. Og det skal helst være de gammeldags med masser af creme og remonce, selvom jeg nu heller ikke takker nej til en god vandbakkelse. Denne opskrift på gammeldags fastelavnsboller er super nem, lige til at gå til og giver et fantastisk resultat.

Den største udfordring ved at bage gammeldags fastelavnsboller er at sikre, at cremen ikke flyder ud under bagning. Tricket er egentlig bare, at vaniljecremen skal være tilpas tyk. Og så skal man selvfølgelig være ekstra omhyggelig, når man trykker kanterne sammen i bunden af bollen.

Opskriften her er jo som nævnt med vaniljecreme og remonce, hvilket jeg personligt synes, er en helt perfekt kombination. Du kan dog sagtens lege lidt med fyldet og for eksempel skifte remoncen ud med en klat af din favoritmarmelade eller en skive blød nougat. Det er helt op til dig og dine smagsløg.

Læs også: Brownie med karamel og havsalt

Gammeldags fastelavnsboller

Find opskriften på gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce her:

Gammeldags fastelavnsboller med hjemmelavet vaniljecreme og remonce

12 stk.
Ingredienser
Dej
  • 100 gram smør
  • 2 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 500 g hvedemel
Remonce
  • 85 gram sukker
  • 85 gram marcipan
  • 75 gram blødt smør
Vaniljecreme
  • ½ vaniljestang
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2,5 dl mælk
Glasur
  • 150 gram flormelis
  • 3-4 spsk. vand
Fremgangsmåde
Dej
  • Smelt smøren og rør mælken og efterfølgende gæren ud heri.
  • Når gæren er opløst tilsættes sukker, salt og kardemomme og til sidst røres melet i lidt af gangen.
  • Lad dejen hæve i en times tid til dobbelt størrelse.
Remonce
  • Ælt sukker, marcipan og blødt smør samme til en ensartet masse.
Vaniljecreme
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Pisk vaniljekorn, æg, sukker og majsstivelse godt sammen.
  • Varm mælken op sammen med den tomme vaniljestang til den næsten koger. Når mælken koger hældes mælken (og tom vaniljestang) i æggemassen imens der piskes. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm den langsom under omrøring. Når massen er blevet tyk og cremet tages den af varmen og så skal den bare i køleskabet og køle helt af.
Fastelavnsboller
  • Når dejen har hævet til dobbelt størrelse deles den i to. Først rulles den ene halvdel ud og skæres derefter ud i firkanter på cirka 10 x 10 cm.
  • Læg en smule remonce og en klat creme på hver firkant, fold hjørnerne ind over og tryk kanterne godt sammen.
  • Læg fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad.
  • Gentag med den anden halvdel af dejen.
  • Lad bollerne hæve i en halv times tid før de pensles med lidt mælk og bages ved 200 grader i 15-20 minutter.
  • Jeg havde en lille smule dej i overskud, som jeg bare formede til boller og bagte med.
Glasur
  • Flormelis og vand blandes til en fast glasur og når fastelavnsbollerne er kølet helt af pyntes de med glasuren.
Gammeldags fastelavnsboller

Hårdt arbejde kræver kage til kaffen

I sidste weekend skulle jeg en masse praktisk sammen med min familie, så jeg tænkte, at nu hvor vi skulle arbejde så hårdt, så skulle vi da have lidt sødt til eftermiddagskaffen, ikke? Og kan man andet end at bage fastelavnsboller i denne måned? Jeg bagte disse gammeldags fastelavnsboller med hjemmelavet vaniljecreme og remonce og de var et kæmpe hit. Og husk, at det er fastelavn i morgen, så det er ved at være sidste chance for at bage skønne fastelavnsboller for i år!

Læs også: Nem chokoladekage

Gammeldags fastelavnsboller