Af og til opstår genialiteter ved et tilfælde. Jeg havde lavet disse ovnbagte falafler og tænkte så, at jeg ville bage nogen lækre pitabrød, som jeg kunne proppe dem i. Da jeg tog mine pitabrød ud af ovnen opdagede jeg til min store ærgrelse, at de ikke var lette og luftige, som pitabrød jo helst skal være. Jeg skar dem over som en sandwichbolle, proppede dem med hvad jeg nu ville have proppet i mit pitabrød og spiste – og hold da nu op! Det var jo de perfekte sandwichboller, jeg havde fået fremtryllet! Skidt pyt med at jeg ikke fik et pitabrød med falafel til frokost nu hvor jeg i stedet fik den bedste falafelsandwich!
Læs også: Broccolivaffelsandwich
Falafelsandwich
1 stk.
1 hjemmebagt sandwichboller (opskrift herunder)
5-10 ovnbagte falafler med sesam
3 spsk. hjemmerørt skyrdressing (opskrift herunder)
1 lille håndfuld snittet icebergsalat
1 lille håndfuld snittet rødkål
½ rød peberfrugt i skiver
7 cm agurk i term
Hjemmebagte sandwichboller
6 stk.
3 dl lunkent vand
25 gram gær
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. akaciehonning
2 spsk. surmælksprodukt (jeg brugte lidt af mine kærestes Peach Melba yoghurt – alt kan bruges)
100 gram grahamsmel
400 gram hvedemel + lidt til æltning og udrulning
Opløs gæren i vandet og tilsæt olivenolie, salt, honning og surmælksprodukt. Rør grahamsmelet i og rør hvedemelet i lidt af gangen. Ælt dejen godt og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (cirka 1 time). Slå dejen sammen og del den i seks lige store boller. Tryk bollerne flade (brug evt. en kagerulle) til de har en diameter på 10-12 cm. Lad sandwichbollerne efterhæve på et meldrysset bord imens ovnen varmer op. Bages ved 200 grader i 10-15 minutter.
Skyrdressing
100 g skyr (creme fraiche kan også sagtens bruges)
1 fed hvidløg
2 spsk. purløg
2 spsk. persille
1 tsk. akaciehonning
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Rør skyr med citron, honning, krydderurter og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.
Instagram og Facebook
Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.