Burgerboller

Hjemmebagte burgerboller – bløde og luftige

Jeg har en ting for burgere. Om det er fordi jeg er gammel McDonald’s medarbejder ved jeg ikke, men jeg kunne snildt spise burgere hver dag, tror jeg. En god burger er for mig fyldt med snask, gerne med ost og helst i en blød og luftig hjemmebagt burgerbolle. Jeg har skrevet meget mere om, hvad jeg mener en god burger ellers skal indeholde her.

Læs også: Vegetariske burgerbøffer

Burgerboller

Opskrift på burgerboller

Nedenstående opskrift på burgerboller bruger jeg hver gang vi laver hjemmelavede burgere herhjemme. Bollerne bliver bløde og luftige og smager som kun hjemmebagte burgerboller kan smage. Der bliver seks store boller af portionen og jeg holder af at drysse dem med sesamfrø både for syns og smags skyld.

Burgerboller

Burgerboller

6 stk.
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 4 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 100 gram grahamsmel
  • 350-400 gram hvedemel
  • 1 æg (til pensling)
  • Sesamfrø (til toppen)
Fremgangsmåde
  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt yoghurt, salt, sukker, sesamfrø, olivenolie, æg og grahamsmel. 
  • Rør hvedemelet i lidt af gangen og ælt dejen godt igennem.
  • Lad dejen hæve i en times tid før du deler den i seks og former de seks dele til boller.
  • Lad bollerne efterhæve 15-20 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  • Bag burgerbollerne i cirka 20 minutter ved 200 grader.

Burgerboller

  • Godmorgen fredag Lige om hjrnet venter weekend december og jul
  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i