Burgerboller

Denne opskrift på burgerboller har jeg før udgivet i dette indlæg omkring burgere, men jeg synes, at den fortjener sit helt eget indlæg. Det gør den for det første fordi det er en rigtig god opskrift og fordi jeg bruger den hver gang vi laver hjemmelavede burgere herhjemme. For det andet bliver den meget nemmere for jer at finde og nemmere for mig at linke til, så det er jo bare win-win.

Læs også: Sandwichboller helt uden mel

Burgerboller

Burgerboller
6 stk.

25 gram gær
2 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
4 spsk. sesamfrø
2 spsk. olivenolie
1 æg
100 gram rugmel
325 gram hvedemel + evt. lidt mere

Mælk til pensling og seseamfrø til drys

Rør gæren ud i vandet og når den er opløst tilsættes salt, sukker, sesamfrø, olivenolie og æg. Til sidst røres melet i lidt af gangen og dejen æltes godt igennem. Lad dejen hæve i en times tid før du deler den i seks og former de seks dele til boller. Lad bollerne efterhæve 15-20 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø før du smidder bollerne i ovnen og bager dem i cirka 20 minutter ved 200 grader.

Burgerboller

  • Fejrer en hel nats uafbrudt svn med en skn hindbr
  • Fik jeg sagt at jeg er ret vild med det
  • Grsdagens frokost er p bloggen  og dagens frokost er
  • Nr min sster kommer forbi skal der helst vre lidt
  • Sol sommer salat
  • Den frste mors dag hvor jeg selv brer den fornemme
  • Der var engang hvor det tog lngere tid at lave
  • Denne hvidklssalat med granatble og ristede ndder har vret tilbehr