Spinatboller

Spinatboller til madpakken

Som I måske så på Instagram i går, havde jeg store bage dag. Jeg bagte både endnu en portion af disse pølsehorn, en omgang skønne fastelavnsboller og så disse spinatboller. Jeg er ekspert i at købe en stor pose frisk spinat, bruge en lille smule og så glemme alt om resten indtil jeg finder spinaten godt slatten bagerst i køleskabet. Præcis dette skete i går og i stedet for at smide posen ud, brugte jeg spinaten i disse boller og de blev helt vildt gode, hvis jeg altså selv skal sige det. Jeg spiste en enkelt nybagt spinatbolle til frokost og resten røg i fryseren, så jeg kan tage en enkelt op i ny og næ, når lysten til en lækker sandwich melder sig.

Læs også: Nemme, koldhævede morgenboller (med eller uden surdej)

Spinatboller

Find opskriften på spinatboller her:

Spinatboller

12 stk.
Ingredienser
 • 200 gram frisk spinat – mindre kan også sagtens gøre det
 • 1,5 dl kogende vand
 • 25 gram gær
 • 1 dl yoghurt
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 æg
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. salt
 • 200 gram grahamsmel
 • ca. 400 gram hvedemel
 • Mælk til pensling
Fremgangsmåde
 • Hæld det kogene vand over spinaten og lad det stå et par minutter. 
 • Blend derefter spinaten med vandet og opløs gæren deri. 
 • Tilsæt yoghurt, olivenolie, æg, sukker og salt. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt godt igennem. 
 • Lad dejen hæve en times tid før den formes til boller. 
 • Pensl bollerne med mælk og lad dem efterhæve i 30 minutter. 
 • Bag spinatbollerne ved 200 grader i 10-15 minutter.
Spinatboller
 • WEEKEND! Hvor er det tiltrngt Vi skyder weekenden i gang
 • Jeg er hjemme med en lille syg mus i dag
 • Det er srme blevet efterr Jeg overvejer kraftigt at skifte
 • Sprde bnnefritter Vi skulle have haft en lkker pastaret med
 • Sidste uge stod i sygdommens tegn Frst Mille s Magnus
 • I morgen er det fredag og s er der kun
 • Fredagsburger Helt simpel og helt perfekt  burger
 • Biksemad Nr lillefisen bliver ringet syg hjem fra dagplejen