Spinatboller

Som I måske så på Instagram i går, havde jeg store bage dag. Jeg bagte både endnu en portion af disse pølsehorn, en omgang skønne fastelavnsboller og så disse spinatboller. Jeg er ekspert i at købe en stor pose frisk spinat, bruge en lille smule og så glemme alt om resten indtil jeg finder spinaten godt slatten bagerst i køleskabet. Præcis dette skete i går og i stedet for at smide posen ud, brugte jeg spinaten i disse boller og de blev helt vildt gode, hvis jeg altså selv skal sige det. Jeg spiste en enkelt nybagt spinatbolle til frokost og resten røg i fryseren, så jeg kan tage en enkelt op i ny og næ, når lysten til en lækker sandwich melder sig.

Læs også: Melfrie spinatboller

Spinatboller

Spinatboller
9 store boller

200 gram frisk spinat – mindre kan også sagtens gøre det
1,5 dl lunkent vand
25 gram gær
1 dl yoghurt
1 spsk. olivenolie
1 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
200 gram grahamsmel
300 gram hvedemel + evt. lidt mere

1 æg til pensling

Blend spinaten med vandet og opløs gæren deri. Tilsæt derefter yoghurt, olivenolie, æg, sukker og salt. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt godt igennem. Lad dejen hæve en times tid før den formes til boller. Pensl bollerne med æg og lad dem efterhæve i 30 minutter. Bages ved 200 grader i 10-15 minutter.

Jeg smurte en spinatbolle med mayonnaise og fyldte den med salat, frikadelle og rødkål. Haps for en lækker frokost!

Spinatboller

  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men
  • Havregrd er ikke bare havregrd og det behver bestemt heller
  • Hvis du skal bage fastelavnsboller her i weekenden s har
  • Jeg har knoklet i vores nye hus hele weekenden og
  • Jeg kan ikke huske hvornr jeg sidst har haft lyst
  • Det er 24 dage siden at vi overtog vores fremtidige