Spinatboller

Spinatboller til madpakken

Som I måske så på Instagram i går, havde jeg store bage dag. Jeg bagte både endnu en portion af disse pølsehorn, en omgang skønne fastelavnsboller og så disse spinatboller. Jeg er ekspert i at købe en stor pose frisk spinat, bruge en lille smule og så glemme alt om resten indtil jeg finder spinaten godt slatten bagerst i køleskabet. Præcis dette skete i går og i stedet for at smide posen ud, brugte jeg spinaten i disse boller. De blev helt vildt gode, hvis jeg altså selv skal sige det. Jeg spiste en enkelt nybagt spinatbolle til frokost og resten røg i fryseren. På den måde kan jeg tage en enkelt op, når lysten til en lækker sandwich melder sig.

Læs også: Opskrift på havregrynsboller

Spinatboller

Opskrift på spinatboller

Spinatboller

12 stk.
Ingredienser
 • 200 gram frisk spinat – mindre kan også sagtens gøre det
 • 1,5 dl kogende vand
 • 25 gram gær
 • 1 dl yoghurt
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 æg
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. salt
 • 200 gram grahamsmel
 • ca. 400 gram hvedemel
 • Mælk til pensling
Fremgangsmåde
 • Hæld det kogene vand over spinaten og lad det stå et par minutter. 
 • Blend derefter spinaten med vandet og opløs gæren deri. 
 • Tilsæt yoghurt, olivenolie, æg, sukker og salt. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt godt igennem. 
 • Lad dejen hæve en times tid før den formes til boller. 
 • Pensl bollerne med mælk og lad dem efterhæve i 30 minutter. 
 • Bag spinatbollerne ved 200 grader i 10-15 minutter.
Spinatboller

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username