Spinatboller

Som I måske så på Instagram i går, havde jeg store bage dag. Jeg bagte både endnu en portion af disse pølsehorn, en omgang skønne fastelavnsboller og så disse spinatboller. Jeg er ekspert i at købe en stor pose frisk spinat, bruge en lille smule og så glemme alt om resten indtil jeg finder spinaten godt slatten bagerst i køleskabet. Præcis dette skete i går og i stedet for at smide posen ud, brugte jeg spinaten i disse boller og de blev helt vildt gode, hvis jeg altså selv skal sige det. Jeg spiste en enkelt nybagt spinatbolle til frokost og resten røg i fryseren, så jeg kan tage en enkelt op i ny og næ, når lysten til en lækker sandwich melder sig.

Læs også: Nemme, koldhævede morgenboller (med eller uden surdej)

Spinatboller

Spinatboller
12 stk.

200 gram frisk spinat – mindre kan også sagtens gøre det
1,5 dl kogende vand
25 gram gær
1 dl yoghurt
1 spsk. olivenolie
1 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
200 gram grahamsmel
ca. 400 gram hvedemel

Mælk til pensling

Hæld det kogene vand over spinaten og lad det stå et par minutter. Blend derefter spinaten med vandet og opløs gæren deri. Tilsæt yoghurt, olivenolie, æg, sukker og salt. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt godt igennem. Lad dejen hæve en times tid før den formes til boller. Pensl bollerne med mælk og lad dem efterhæve i 30 minutter. Bages ved 200 grader i 10-15 minutter.

Spinatboller

  • Godmorgen fredag Lige om hjrnet venter weekend december og jul
  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i