Spinatboller

Spinatboller til madpakken

Som I måske så på Instagram i går, havde jeg store bage dag. Jeg bagte både endnu en portion af disse pølsehorn, en omgang skønne fastelavnsboller og så disse spinatboller. Jeg er ekspert i at købe en stor pose frisk spinat, bruge en lille smule og så glemme alt om resten indtil jeg finder spinaten godt slatten bagerst i køleskabet. Præcis dette skete i går og i stedet for at smide posen ud, brugte jeg spinaten i disse boller og de blev helt vildt gode, hvis jeg altså selv skal sige det. Jeg spiste en enkelt nybagt spinatbolle til frokost og resten røg i fryseren, så jeg kan tage en enkelt op i ny og næ, når lysten til en lækker sandwich melder sig.

Læs også: Nemme, koldhævede morgenboller (med eller uden surdej)

Spinatboller

Find opskriften på spinatboller her:

Spinatboller

12 stk.
Ingredienser
  • 200 gram frisk spinat – mindre kan også sagtens gøre det
  • 1,5 dl kogende vand
  • 25 gram gær
  • 1 dl yoghurt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 200 gram grahamsmel
  • ca. 400 gram hvedemel
  • Mælk til pensling
Fremgangsmåde
  • Hæld det kogene vand over spinaten og lad det stå et par minutter. 
  • Blend derefter spinaten med vandet og opløs gæren deri. 
  • Tilsæt yoghurt, olivenolie, æg, sukker og salt. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt godt igennem. 
  • Lad dejen hæve en times tid før den formes til boller. 
  • Pensl bollerne med mælk og lad dem efterhæve i 30 minutter. 
  • Bag spinatbollerne ved 200 grader i 10-15 minutter.
Spinatboller
  • Pikant kylling En nem hverdagsret der udgjorde vores aftensmad i
  • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
  • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
  • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
  • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
  • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at
  • Reklame for pillivuytdk  Hverdagen ruller og efter et r
  • Reklame for pillivuytdk  Solen har skinnet s fint hele