Det er søndag og det betyder, at jeg selvfølgelig har en ny madplan er klar til jer. Her i Kuala Lumpur er vi ret trætte af at spise ude efter tre måneder på farten og vi har derfor lejet et hotelværelse med et lille køkken. Planen var egentlig, at vi ville begynde at lave lidt “rigtig mad”, men det gik hurtigt op for os, at uden et basislager er det stort set umuligt. I stedet varmer vi frysepizzaer i mikroovnen, koger vand til kopnudler og spiser pasta vendt i tomatsovs på glas. Eksotisk ikke? Derfor ville jeg ønske, at jeg selv kunne følge næste uges madplan. Den byder nemlig på en skøn falafelsalat, græske kyllingefrikadeller og salat, pighvar, pizza og friske vietnamesiske forårsruller. Lækkert, ikke?

Madplan

Madplan uge 3

Mandag: Falafelsalat og krydderurtedressing (Husk både at sætte kikærter i blød og lave de syltede rødløg dagen før)
Tirsdag: Græsk salat med græske kyllingefrikadeller
Onsdag: Restedag!
Torsdag: Dampet pighvar med grønt og rødkålssalat med æble, tranebær og mandler (torsk kan også bruges)
Fredag: Blomkålspizza med hjemmelavet pizzasauce (Husk at sylte rødløgene dagen før, hvis du ikka allerede lavede dem i søndags)
Lørdag: Friske vietnamesiske forårsruller med peanut butter dressing (tøm kølskabet!)
Søndag: Restedag!

Indkøbsliste til 2-3 voksne

Frugt og grønt:
1 blomkålshoved
1 rødkålshoved
1 net hvidløg
1 net løg
1 net rødløg
3 røde peberfrugter
1 hoved grøn salat
1 pose frisk salat
1 squash
1 agurk
2 bakker cherrytomater
1 kg gulerødder
1 rød chili
1 bundt forårsløg
1 citron
1 lime
2 æbler
1 plante basilikum
1 plante koriander
1 plante persille
1 plante dild
1 plante mynte
Andet du kunne tænke dig smagte godt i dine friske vietnamesiske forårsruller som fx avocado, mango og ananas

Mejeri og køl:
1 bakke æg
1 blok parmesanost
1 blok feta
250 gram creme fraiche
1 bøtte græsk yoghurt (du skal “kun” bruge 200 gram, så køb en lille bøtte eller køb creme fraiche i stedet, hvis du ikke kan spise den græske yoghurt til fx morgenmad)

Kød og fisk:
400-500 gram hakket oksekød
400 gram hakket kylling
2-3 pighvar-fileter (torsk kan også bruges)
Kylling, rejer eller andet du kunne tænke dig i dine friske vietnamesiske forårsruller

Kolonial og diverse:
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse kokosmælk
1 glas peanut butter
2 glas sorte oliven
1 pose mandler
1 pose tørrede tranebær
1 pose tørrede kikærter
1 pakke rispapir

Basislager:
Salt
Peber
Oregano
Chilipulver
Spidskommen
Cayennepeber
Bagepulver
Olivenolie
Kokosolie
Æblecidereddike
Tamari eller soya
Smagsneutral olie (der skal bruges en del til falaflerne)
Loppefrøskaller

  • Skal du sndagsbage i dag? S foreslr jeg en portionhellip
  • Rester p en mandag er det bedste jeg ved Enhellip
  • En skn kleskabsgrd er et hit p de travle morgenerhellip
  • Spis varieret sagde de macarons
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk toppet med osthellip
  • Alene hjemme p en tirsdag betyder sushi i lange banerhellip
  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag