mørbradgryde

Efter at jeg er kommet hjem, har mange spurgt, hvilken ret jeg ville lave først. Det var faktisk ikke et spørgsmål, som jeg lige sådan kunne svare på, for jeg har virkelig haft lyst til mange ting. Jeg har haft lyst til lækre salater med sprøde grøntsager der knaser og dette fik jeg allerede på hjemkomstdagen, da min svigermor stod for aftensmaden. Jeg har haft lyst til snaskede tortillas med en masse grønt og dette var jeg så heldig at få serveret hos mine forældre i lørdags. Jeg har haft lyst til lækkert brød med god ost og det har jeg fået til morgenmad alle dage. Jeg har haft lyst til gode, gamle, cremede gryderetter med masser af fløde, så det blev hvad jeg lavede, den første aften, hvor jeg selv stod for aftensmaden. En klassisk mørbradgryde med det hele! Jeg lavede en stor portion, så vi havde til to dage og jeg kan hilse og sige, at retten ikke bliver hverken kedeligere eller dårligere af at blive genopvarmet.

Læs også: Pikant kylling med blomkålsris

mørbradgryde

Cremet mørbradgryde
4 personer – eller 2 personer til to dage

150 gram god bacon i tern
1 svinemørbrad, afpudset og skåret i tern
3 gode wienerpølser skåret i stykker på cirka 1 cm

1 løg skåret i tern
100 g champignon, renset og skåret i kvarte
1 spsk. olivenolie
3 spsk sød paprika
1 dl vand
1 dåse hakkede tomater
140 gram tomatpure
2 røde peberfrugter i strimler
3 dl piskefløde
Salt og peber

Ris og evt. lidt lækkert brød

Steg baconternene i en gryde til de har fået lidt farve. Tag dem op af gryden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom en smule olie i gryden og sauter løg og champignon til løgene er klare. Brun kødet og tilsæt pølser, bacon, sød paprika og vand. Rør godt rundt og tilsæt derefter tomatpure og hakkede tomater. Lad retten simre i cirka 15 minutter under låg. Sæt risene over. Når retten har simret tilsættes peberfrugt og fløden røres i. Kog retten op og smag til med salt og peber.

mørbradgryde

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username