Dét jeg ikke troede ville ske, er sket. Magnus havde nok lidt set den komme før vi tog afsted, men jeg havde overhovedet ikke skænket det en tanke. Der er sket det, at vi er blevet trætte af at rejse.

Det er ikke sådan, at vi er trætte på ”vi vil aldrig rejse igen”-måden, men mere på ”vi savner sgu rutinerne derhjemme”-måden. Jeg tror egentlig bare, at vi mættede af oplevelser, for hold da op hvor har vi oplevet meget de sidste tre måneder!

Da vi begyndte at snakke om at rejse væk i længere tid, ville jeg gerne rejse i et halvt år. Magnus syntes, at det var for lang tid og pengene rakte kun til 3,5 måned, så det var sådan det blev. I dag ville jeg ønske vi havde holdt os til tre måneder. Efter vores uge på Maldiverne, hvor vi kom helt ned i gear, har vi haft svært ved finde vores indre eventyrer frem igen og overvejede faktisk et kort øjeblik at undersøge, hvad det ville koste os at tage hjem fremfor at rejse videre. Heldigvis gjorde vi det ikke og prøver nu at nyde og få det bedste ud af dagene trods rejsetrætheden.

Billederne her i indlægget er fra byen Colombo, som var vores første stop på Sri Lanka. Vores 16 dage på Sri Lanka er nøje planlagt hjemmefra og vi har endda hyret en privatchauffør! I Colombo havde vi kun en enkelt dag, hvor vi af vores chauffør blev kørt rundt til de forskellige seværdigheder. Dét at blive kørt rundt, er ikke noget jeg har prøvet før og nok ikke noget, jeg vil gøre igen. Jeg er meget mere til at opleve nye byer på gåben, da jeg føler, at jeg lærer byen bedre at kende og får suget mere stemning til mig på den måde. Efter Colombo kørte vi sydpå til strandbyen Unawatuna, hvor vi befinder os i skrivende stund.

På vejen fra Colombo til Unawatuna kørte vi igennem et område, hvor der stadigvæk er tydelige spor efter den tsunami, der ramte i julen 2004. Langs vejen lå forladte huse i massevis og der er blevet bygget et monument til ære for de omkomne. Vi besøgte også et lille skildpaddebeskyttelsescenter, hvilke der ligger rigtig mange af langs vandet. Her bliver skildpaddeæg udklækket og de små søde nyudklækkede skildpadder bliver tre dage senere sat fri i havet. Dette er for at undgå, at æggene og nyudklækkede skildpadder bliver spist af enten rovfugle eller mennesker. Tilskadekommende skildpadder, fundet af for eksempel fiskere, bliver opereret og har de efterfølgende gode chancer for at overleve, bliver de sat tilbage i havet. Blinde skildpadder og skildpadder, der har fået amputeret mere end en finne, bliver ikke sat fri. Disse bliver på centeret og bor i nogen forholdsvis små akvarier. Jeg er enig i, at det måske ikke giver så meget mening at sætte dem fri, men at se skildpadder, der svømmer ind i væggen hele tiden fordi de ikke kan se eller skildpadder, der bare ligger i overfladen fordi de ikke kan svømme, gør nu lidt ondt i hjertet. Burde sådanne skildpadder ikke bare aflives? Trods sidstnævnte var besøget en rigtig fin oplevelse og jeg synes rigtig godt om initiativet. Babyskildpadder er altså bare noget af det sødeste i verdenen!

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username