Vi ankom til byen Phnom Penh med speedbåd fra Chao Doc i Vietnam lørdag den 3. december om eftermiddagen. På havnen blev vi mødt af en hel hær af anmassende tuk-tuk chauffører, der var klar til og virkelig ivrige efter at køre os hen til vores hotel. Vi er efterhånden rutinerede backpackere og udemærket godt klar over, at disse chauffører oftest tager vilde overpriser, så vi takkede pænt nej og begav os afsted til fods. Vi havde endnu ikke fået frokost og faktisk heller ikke booket noget hotel, så vi fandt en fin lille restaurant med gratis WiFi, så vi kunne spise og researche lidt i ro og mag. Med fyldte maver og et hotel at gå efter begav vi os igen afsted til fods. Hotellet lignede mest af alt en lidt snusket bar, men værelset var billigt, rent og uden vinduer, så det tog vi da! Dagslys er åbenbart noget man skal betale for i dyre domme.

Læs også: Ho Chi Minh City og Mekong deltaet

Næste dag tog vi ud til the Killing Fields of Choeung Ek – et sted, der gemmer på de mest forfærdelige historier. I 1970’erne havde kommunisten Pol Pot magten i landet og under hans styre fandt et af verdenshistoriens mest omfattende folkemord sted. Bloggeren Camilla Coello besøgte stedet i januar og har skrevet et rigtig fint indlæg om området, som I kan læse HER – jeg kunne ikke have beskrevet det bedre selv!

Om eftermiddagen tullede vi bare lidt rundt i byen og vi besøgte blandt andet The Royal Palace – byens største turistattraktion! Om aftenen blev vi enige om, at vi vist nok havde set det vigtigste af hvad Phnom Penh havde at byde på og besluttede at tage videre allerede næste morgen. Phnom Penh havde egentlig været fin nok, men vi trængte til lidt frisk luft, havvand, strand og total afslapning – Sihanoukville blev vores næste destination.

 

 

  • Grnklssalat med butternut squash og rugbrdscroutoner med rosmarin grnklssalat
  • I dag er der prcis seks dage til jeg kan
  • Biksemad gr man aldrig galt i byen med Hvad str
  • Denne sknne trte med grskar champignon og timian har ramt
  • Browniecookies med karamel og havsalt browniecookies deterjofredag
  • Jeg har netop ltet en dej sammen til plsehorn s
  • S er madplanenen for nste uge oppe p bloggen Den
  • Der er ikke meget hokus pokus over disse dadelkugler men