Er man i Cambodia skal man se templer. Sådan er det bare. De mest kendte er selvfølgelig Angkor Wat og resten af templerne i den arkæologiske park, men hele landet er spækket med tempelruiner. Vi havde hørt og læst, at den arkæologiske park var så stor, at man sagtens kunne få flere dage til at gå med at udforske stedet, så vi havde planlagt det sådan, at vi havde en lille uge i byen Siem Reap, som ligger få kilometer syd for parken.

Vi havde lejet en tuk-tuk med chauffør til at køre os rundt i parken. Vi havde hørt, at solopgangen over Angkor Wat skulle være helt fantastisk, så den søde chauffør kom og hentede os på hotellet allerede klokken 4.30 og vores hotel havde pakket en lille morgenmadsmadpakke til os, som vi kunne tage med. Det var bælgragende mørkt, men afsted gik det. Første stop var billetkontoret, hvor vi stod i kø med hundrede andre morgenglade turister og derefter gik turen så til Angkor Wat. Vi blev sat af på en parkeringsplads og fulgte så bare strømmen ud i mørket – man kunne seriøst intet se og vi fortrød lidt, at vi ikke havde taget pandelamperne med. Vi kom til en sø, som folk havde stillet sig rundt om. Vi anede ikke hvad vej vi skulle kigge, så vi fandt et sted og satte os der. Kort efter begyndte det at lysne og skyggen af templerne blev synlige.

Solopgangen var desværre ikke særlig flot og det var faktisk pænt kedeligt bare at sidde der og stirre. Vi spiste i stedet vores morgenmadspakke, som faktisk også var ret så kedelig, og rejste os derefter for at gå på opdagelse i templet. Det var efterhånden helt lyst og man kunne for alvor få et overblik over området og antallet af mennesker, der var mødt op for at se solopgangen – og det var satme mange!

Vi brugte nok en lille times tid på at tulle rundt i templet før vi gik tilbage til vores chauffør. Det viste sig, at vi var taget med den forkerte chauffør fra hotellet og den rigtige chauffør havde siddet på hotellet og ventet på os i over en time. Ups! Heldigvis kendte de to chauffører vist hinanden og de havde mødtes på parkeringspladsen, så vi fra nu af kunne køre med vores rigtige chauffør.

I den arkæologiske park er der to ruter, man kan vælge at køre – den lange og den korte. Vi valgte den korte og tænkte, at vi kunne tage den lange en anden dag. Vi aftalte med vores chauffør, at vi skulle køre ruten “den forkerte vej” rundt, så vi på den måde måske kunne undgå turisterne fra de store turistbusser. Vi kørte afsted og de første par stop på ruten var nogen små og knap så kendte, men stadigvæk flotte ruiner. Derefter gik turen til Ta Prohm, der er kendt for at være ved at blive spist af naturen, da træernes rødder vokser igennem ruinerne.

Efter Ta Prohm gik turen til Bayon og Angkor Thom, som også er forholdsvis kendte. Området her var ret stort og skulle udforskes på gåben. Vi var efterhånden lidt trætte og varmen begyndte for alvor at kunne mærkes. Planen var, at vi ville være blevet i parken helt til solnedgang, da det skulle være helt fantastisk at se solen gå ned bag templerne, men da klokken på dette tidspunkt kun var 12 og vi allerede var ved det sidste stop på ruten, besluttede vi os for bare at køre hjem til hotellet. Vi havde faktisk også begge fået nok af tempelruiner og blev enige om, at vi nok heller ikke behøvede at tage den store rute en af de efterfølgende dage. Vores søde chauffør havde det åbenlyst dårligt med allerede at køre os tilbage, da vi jo faktisk havde lejet ham en hel dag og han prøvede ihærdigt at foreslå ting, han kunne køre os til. Vi forsikrede ham om, at alt var okay og at vi faktisk bare var trætte og gerne ville tilbage til hotellet og slappe af. Angkor Wat og den arkæologiske park er klart et besøg værd, men for os var en halv dag altså nok.

                     

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username