År 2016 går på held og det er ved at være tid til de årlige tilbageblik. I dette indlæg har jeg samlet 12 skønne opskrifter – én fra hver måned. Jeg glæder mig lidt til slutningen af januar, hvor jeg atter er tilbage i min egen lejlighed og igen kan lave skøn mad i mit eget lille køkken. Indtil da nøjes jeg med den dejlige mad, jeg får serveret på diverse spisesteder her i Asien og er der en ting jeg ikke savner, så er det at tage opvasken bagefter!

Januar: Coconut chicken med grov salsa
En ret ala den indiske butter chicken – dog uden “butter”. Den er hurtig at lave, smager skønt og varmer så dejligt.

coconut-chicken-med-grov-salsa

Februar: Æblepandekager
Helt lovlige morgenmadspandekager – selv på en mandag! Jeg lavede dem første gang på pandekagedagen, men har lavet dem flere gange siden.

aeblepandekager

Marts: Moussaka med aubergine, sød kartoffel og hytteost
En lidt utraditionel moussaka uden hvide kartofler og bechamelsauce, men med en smag helt i top. Retten er fryseregnet, så gem resterne til den dag, hvor du lige kommer lidt for sent hjem.

Moussaka med aubergine, sød kartoffel og hytteost

April: Forårssalat med asparges og radiser
En skøn salat indeholdene alt det bedste fra foråret – asparges, ærter og radiser.

Forårssalat med asparges og radiser

Maj: Pitapizza med asparges og gedeost
Når det bare skal være nemt, er pitapizzaer en super god idé. Man kan fylde lige det på, man har lyst til, men kombinationen af asparges og gedeost kan altså klart anbefales.

Pitapizza med asparges og gedeost-2

Juni: Rabarbermarmelade
Sommer er lig med rabarber – og jordbær! Jeg har ikke altid været vild med rabarber, men det har nu mere været på grund af konsistensen end smagen. I en marmelade er konsistensen maskeret, men smagen bibeholdt – jeg har slet ikke tal på, hvor mange glas jeg fik spist mig igennem i sommers.

Rabarbermarmelade-2

JuliPizza med kalvekød og cremefraiche dressing
En god pizza starter med den perfekte bund – og opskriften på en sådan finder du her. At toppingen så også er lige i skabet, gør kun denne pizza endnu mere fantastisk.

Pizza med kalvekød og creme fraiche dressing-3

AugustPandekagekage med brombærskum
Min kæreste elsker pandekager, så til hans fødselsdag skulle han selvfølgelig have en pandekagekage! Både ham og gæsterne var yderst tilfredse med resultatet.

Pandekagekage-1-2

September: Salat med avocado, løg og tomat
En super nem, super lækker og super flot salat serveret på et smukt fad, som jeg fik i gave i forbindelse med min kandidateksamen og min nye titel som farmaceut.

Salat med avocado, løg og tomat-1

OktoberSøde sunde vafler
En af de sidste opskrifter jeg udviklede før min kæreste og jeg tog ud på vores lange rejse, var opskriften på disse søde sunde vafler. De smager så englene synger!

soede-sunde-vafler-1

NovemberDrømmekagegrød
Jeg kan hverken tage æren for billedet eller for opskriften – faktisk har jeg ikke engang smagt den, men ser denne grød ikke for lækker ud? “Grødgrisen” gæstede bloggen hver onsdag i hele november og jeg skal prøve dem alle, når jeg kommer hjem!

Drømmekagegrød

December: Æbleskiver
Ingen jul uden æbleskiver – så altså ingen jul til mig i år. I får derfor opskriften på de mest fantastiske æbleskiver, som jeg hvert år i december ellers plejer at forkæle venner og familie med.

Æbleskiver 2

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.