road-trip-1

Den 15. november kørte vi fra DMZ og Dang Ha til byen Hue, som selvfølgelig udtales “Hwy”. Det var en kort lille tur på omkring 87 kilometer, så allerede efter 2 timer parkede vi foran vores hotel i Hue. Receptionisten var meget venlig og bad os tage plads i lobbyen, så vi kunne slappe lidt af. Vi fortalte høfligt, at vi faktisk bare gerne ville have vores nøgle, men hun insisterede og kort efter serverede hun os lidt juice og noget frisk frugt. Da vi havde spist satte hun sig ned sammen med os og fortalte ud fra et bykort hvor vi var og hvad der var værd at se. Hun sluttede af med, at sige, at de desværre ikke havde et værelse til os trods vores booking – jamen tak for det da! Heldigvis havde de et tvillinge-hotel, som vi kunne bo på i stedet til samme pris – det lå bare lidt længere væk fra centrum.

Læs også: Den demilitariserede zone (DMZ)

Road trip

Road trip

Vi fandt det andet hotel, fik tjekket ind, skiftet tøj og begav os så afsted mod hovedattraktionen i Hue – det gamle citadel. Inde i citadellet lå et andet citadel – kejserens by – som vi brugte et par timer på at traske rundt i. Stedet er enormt, men kun få af de oprindelige bygninger er tilbage efter at området blev tæppebombet under Vietnamkrigen. Et kæmpe renoveringsarbejde er i gang og de er stille og roligt ved at få bygget det hele op igen. På stedet spillede en lille film, der med 3D modeller rigtig fint viste hvordan det hele havde set ud og hvordan livet i byen havde været.

Læs også: Vietnam Road Trip del 1

hue-3

hue-4

hue-5  hue-1

hue-2

hue-7

Næste morgen fortsatte vi vores road trip – dagens destination hed Danang! Vi kørte langs kysten og undervejs stoppede vi ved en strand og spiste vores medbragte frokost. Fra oktober til december er det ikke rigtig strandsæson her i Vietnam, da vejret er for hårdt og bølgerne store, så vi havde hele stranden for os selv. Efter frokost gik turen over Hai Van passet og det var helt fantastisk flot, selvom en ikke så garvet bjergkører som mig havde mere end travlt med at holde øje med vejen end med at nyde udsigten!

Læs også: Phong Nha-Ke Bang National Park

Road trip

road-trip-2

hai-van-pass-1

hai-van-pass-2

hai-van-pass-3

Vi kom frem til Danang sent på eftermiddagen, fandt et hotel, tjekkede ind og brugte resten af dagen på at slappe af og tulle lidt rundt i byen. Langs floden var både broer, bygninger og både lyst op i alverdens farver og i et supermarked fik jeg bundet min taske ind i en plastikpose, så jeg ikke hapsede fra hylderne – vi var vist rigtigt kommet til “storbyen”!

Tidligt næste morgen kørte vi de små 40 kilometer fra Danag til Hoi An, hvor vi blev et par dage, men mere om den skønne by i et andet indlæg!

danang-1

danang-2

danang-3

 

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username