Moussaka med aubergine, sød kartoffel og hytteost

Jeg får af gode grunde ikke lavet meget mad det næste stykke tid og får derfor heller ikke produceret nogen opskrifter til bloggen her. I stedet har jeg før afrejse planlagt det sådan, at der hver uge kommer en madplan med lækre sager fra bloggens arkiv – og der medfølger selvfølgelig også en indkøbsliste. Om du bruger madplanerne som de er eller blot lader dig inspirere, er helt op til dig. Madplanerne er bygget op således, at der næsten hver uge er en dag med fisk, en dag uden kød eller en dag hvor kødet let kan udelukkes. Derover er retterne fra mandag til fredag retter, der kan laves på omkring 30 minutter og lørdagsretten tager oftest lidt længere tid. Søndag og torsdag er restedage, dage hvor du kan sætte lige det du har allermest lyst til på menuen eller dage hvor du måske ikke spiser hjemme – og du kan selvfølgelig flytte rundt på dagene, så de passer ind i præcis din kalender. Det giver madplanerne lidt fleksibilitet og giver plads til lidt hverdagsspontanitet.

Madplan

Madplan uge 41

Mandag: Cremet blomkålssuppe (drop baconen på toppen, hvis du vil have en kødfri dag denne uge)
Tirsdag: Coconut chicken med grov salsa
Onsdag: Smagfulde kødboller på farverig kålsalat
Torsdag: Restedag!
Fredag: Burgere med saftige, krydrede bøffer og hjemmelavede burgerboller (det er tilladt at købe burgerbollerne! 😉 )
Lørdag: Moussaka med aubergine, sød kartoffel og hytteost (brug evt. resten af cheddarosten fra mandag til topping) og en græsk salat
Søndag: Restedag! Lav evt. en salat af grøntsagsresterne eller brug dem i en kødsovs. Hvis der laves kødsovs, tilføj da en ekstra pakke hakket oksekød, en ekstra dåse hakkede tomater og evt. en pakke pasta til indkøbslisten.

cremet-blomkaalssuppe

Indkøbsliste til 2-3 voksne

Frugt og grønt:
Løg
Rødløg
Hvidløg
Frisk koriander
2 blomkålshoveder
1 citron
1 agurk
2 bakker cherrytomater
Ingefær
1 rødkålshoved
1 spidskålshoved
2 røde chilier
4 forårsløg
2 lime
2 røde peberfrugter
2 auberginer
2 små søde kartofler
1 pose frisk spinat
Fyld til burgere (fx salat, tomat, agurk, pickles, avocado)

Mejeri og køl:
1 blok cheddarost
250 gram creme fraiche
400 gram hytteost
1 pakke fetaost
Ost til fredagsburgere
1 pakke gær (hvis der bages burgerboller)
Æg (hvis der bages burgerboller)
Mælk (hvis der bages burgerboller)
Evt. ost som topping til moussakaen eller brug resten af cheddarosten

Kød og fisk:
1 pakke kyllingebryster (der skal bruges 2-3 stk.)
500 gram hakket svinekød
1 kg hakket oksekød
1 pakke bacon (evt. i tern) – skal bruges som topping til blomkålssuppen

Kolonial og diverse:
1 dåse kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
1 flaske god rødvin
1 glas sorte oliven
Nigellafrø
Cashewnødder
Evt. burgerboller, hvis du ikke bager selv

Basislager:
Garam masala
Stødt koriander
Spidskommen
Stødt ingefær
Gurkemeje
Chiliflager
Timian
Paprika
Allehånde
Kanel
Oregano
Paprika
Muskatnød
Salt og peber
Sukker
Sesamfrø
Grøntsagsboullion
Tamari eller soya
Rødvinseddike
Dressing til burgere (fx ketchup, mayonnaise, sennep)
Olivenolie
Kokosolie
Rugmel (hvis der bages burgerboller)
Hvedemel (hvis der bages burgerboller)

Burger

Græsk salat og græske kyllingefrikadeller-1

smagfulde-koedboller-paa-farverig-kaalsalat

coconut-chicken-med-grov-salsa

  • Skal du sndagsbage i dag? S foreslr jeg en portionhellip
  • Rester p en mandag er det bedste jeg ved Enhellip
  • En skn kleskabsgrd er et hit p de travle morgenerhellip
  • Spis varieret sagde de macarons
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk toppet med osthellip
  • Alene hjemme p en tirsdag betyder sushi i lange banerhellip
  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag