Brownie-cookies

Imens jeg rejser, har jeg fået et par af mine yndlingsbloggere og -instagrammere til at dele lidt her på bloggen. Den første gæst, der kigger indenfor, er Pernille, der deler en fantastisk opskrift på brownie-cookies. Pernille har jeg efterhånden fuldt på Instagram længe og hendes billeder får altid mit mundvand til at løbe og min mave til at rumle. Derudover er hun utrolig flink og sød og man får ofte en lille hilsen eller kærlig kommentar med på vejen. Følg hende (@pernille.thyrring), hvis I ikke allerede gør det! Ordet er dit, Pernille.

Hej alle sammen! Jeg har fået æren af at gæsteblogge lidt for Nadia, mens hun er ude at rejse. Nadia smider jo om sig med den ene lækre opskrift efter den anden, og det kan være svært at leve op til. Meeen jeg mener nu at have en ret så lækker opskrift i ærmet til jer.

Den opskrift, jeg har valgt at dele med jer, er en sand hjertesmelter! Alle – ALLE – jeg har serveret disse for, har været fuldstændig øredøvende ovenud begejstrede (og bedt mig om at lave dem igen. Og igen). Det er en efterhånden gammel opskrift på en fantastisk fusion mellem to af det søde køkkens darlings: Brownie og cookies = brownie-cookies!

Det lyder godt, ikke? Det er de! Sprøde og let krakelerede udenpå, chewy og fugtige indeni… (Mundvand kan forekomme). De er tilmed super nemme at lave, og smager kun endnu bedre, hvis de får lov at sætte sig en nats tid. Dét er til gengæld svært at holde fingrene fra dem så længe!

Nå – less talk, more cookies! Herunder kommer opskriften. God fornøjelse i køkkenet. Hvis I har lyst til at se flere opskrifter fra mig, så find mig på Instagram under navnet @pernille.thyrring.

Læs også: De bedste kanelsnegle

Brownie-cookies

Find den nemme opskrift på brownie-cookies her:

Brownie-cookies

12 stk.
Ingredienser
 • 25 gram smør
 • 100 gram mørk chokolade
 • 75 gram chocolate chips kan erstattes af hakket mørk chokolade eller evt. nødder
 • 1 æg
 • 85 gram sukker
 • 42 gram mel
 • ¼ tsk. salt
 • ¼ tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
 • Varm ovnen op til 170 grader.
 • Smelt smør og den mørke chokolade over vandbad, og lad det herefter køle en smule af. Pisk imens æg og sukker lyst og luftigt.
 • Hæld chokoladeblandingen i og rør det godt sammen. 
 • Si mel, salt og bagepulver i blandingen og rør godt.
 • Tilsæt chocolate chips, hakket chokolade eller nødder og rør igen.
 • Sæt små klatter af dej på et stykke bagepapir ved hjælp af to teskeer (kagerne flyder ud under bagning).
 • Bag dem 8-10 minutter – når de krakelerer og begynder at se ”matte” ud på overfladen, er de færdige. 
 • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen i cirka 10 min inden de flyttes til en bagerist og køler færdigt. Lad dem gerne sætte sig til dagen efter – hvis du kan lade dem være!
Brownie-cookies