Imens jeg rejser, har jeg fået et par af mine yndlingsbloggere og -instagrammere til at dele lidt her på bloggen. Den første gæst, der kigger indenfor, er Pernille. Pernille har jeg efterhånden fuldt på Instagram længe og hendes billeder får altid mit mundvand til at løbe og min mave til at rumle. Derudover er hun utrolig flink og sød og man får ofte en lille hilsen eller kærlig kommentar med på vejen. Følg hende (@pernille.thyrring), hvis I ikke allerede gør det!

Hej alle sammen! Jeg har fået æren af at gæsteblogge lidt for Nadia, mens hun er ude at rejse. Nadia smider jo om sig med den ene lækre opskrift efter den anden, og det kan være svært at leve op til. Meeen jeg mener nu at have en ret så lækker opskrift i ærmet til jer 😉

Kort om mig: Jeg hedder Pernille, er 23 år gammel og er netop startet på Ernæring og Sundheds-uddannelsen i København. Mad har altid været en stor passion for mig, og jeg elsker at gå og nusse i køkkenet, afprøve opskrifter og style en fin tallerken.
Jeg lever med og kæmper imod en spiseforstyrrelse, som begyndte at snige sig ind på mig, da jeg var omkring 16 år. Det er til tider hårdt, og jeg har været sygemeldt en del, men nu føler jeg, jeg er parat til at springe ud i livet som studerende igen 😊

Den opskrift, jeg har valgt at dele med jer, er en sand hjertesmelter! Alle – ALLE – jeg har serveret disse for, har været fuldstændig øredøvende ovenud begejstrede (og bedt mig om at lave dem igen. Og igen). Det er en efterhånden gammel opskrift på en fantastisk fusion mellem to af det søde køkkens darlings: Brownie og cookies = brownie-cookies!

Det lyder godt, ikke? 😄 Det er de! Sprøde og let krakelerede udenpå, chewy og fugtige indeni… (Mundvand kan forekomme). De er tilmed super nemme at lave, og smager kun endnu bedre, hvis de får lov at sætte sig en nats tid. Dét er til gengæld svært at holde fingrene fra dem så længe!

Nå – less talk, more cookies! Her kommer opskriften:

brownie-cookies

Brownie-cookies
12 stk.

25 gram smør
100 gram mørk chokolade
75 gram chocolate chips (kan erstattes af hakket mørk chokolade, eller evt. nødder!)
1 æg
85 gram sukker
42 gram mel
¼ tsk. salt
¼ tsk. bagepulver

Varm ovnen op til 170 grader. Smelt smør og den mørke chokolade over vandbad, og lad det herefter køle en smule af. Pisk imens æg og sukker lyst og luftigt. Hæld chokoladeblandingen i og rør det godt sammen. Si mel, salt og bagepulver i blandingen og rør godt. Tilsæt til sidst chocolate chips og rør igen.

Sæt små klatter af dej på et stykke bagepapir ved hjælp af to teskeer (kagerne flyder ud under bagning). Bag dem 8-10 minutter – når de krakelerer og begynder at se ”matte” ud på overfladen, er de færdige. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen i cirka 10 min inden de flyttes til en bagerist og køler færdigt. Lad dem gerne sætte sig til dagen efter – hvis du kan lade dem være! 😉

God fornøjelse i køkkenet. Hvis I har lyst til at se flere opskrifter fra mig, så find mig på Instagram under navnet @pernille.thyrring 😊

brownie-cookies-2