Squashmuffins med kokosskum-3

Sikke en dejlig søndag jeg indtil videre har haft. Jeg startede dagen med at mødes med min mor og søster – vi ville nemlig prøve det dersens berømte bland-selv brunch hos “Mad & Kaffe“. Vi syntes selv, at vi var relativt tidligt på den, men da vi ankom til destinationen omkring klokken halv ti, stod der allerede en horde af mennesker udenfor, der ventede på et bord. Jeg vidste godt, at det efterhånden var gået hen og blevet et berømt sted, men at man ligefrem skulle stå i en lang kø for at få bord klokken halv ti en søndag morgen, havde jeg nu alligevel ikke regnet med. Lettere skuffede besluttede vi os for at tage til Valby og finde en omgang brunch der i stedet. Det lykkedes heldigvis og vi fik propfyldt vores efterhånden meget sultne maver. Efterfølgende hoppede vi en tur i Spinderiet og osede en smule før vores veje skiltes og jeg tog hjemad. Eftermiddagen har jeg brugt på at bage og smage disse skønne sundere squashmuffins med kokosskum, tage en eftermiddagslur og set “Hundredefodsrejsen” på Netflix. Snart kommer min kæreste hjem og så skal vi hygge med lidt god mad før vi nok hopper tidligt i seng, så vi er klar til den nye og spændende uge, der starter i morgen. Jeg håber, at I har haft en mindst lige så dejlig søndag – og nu til opskriften! 🙂

Squashmuffins med kokosskum-2

Squashmuffins med kokosskum
15 stk.

3 æg
75 gram soltørrede dadler blendet med 1 dl vand
1 dl. olivenolie
200 gram revet squash
150 gram hvedemel
100 gram rugmel
3 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt

Kokosskum
1 dåse kokosmælk, der har stået i køleskabet et par timer

Pisk æg, de blendede dadler og olivenolien godt sammen og vend den revne squash i. Bland hvedemel, rugmel, kanel, bagepulver, natron og salt i en anden skål og vend efterfølgende de tørre ingredienser i æggemassen. Fyld dejen i muffinforme og bag dem i cirka 20 minutter ved 200 grader.

Åbn kokosmælken og tag kun den ”faste” del over i en skål. Lad selve kokosvandet blive tilbage og brug det senere i fx en smoothie eller en wok-ret. Pisk den faste del godt, så det får en konsistens, der minder om flødeskum. Pynt kagerne med kokosskummen, når de er afkølet. Jeg pyntede også med lidt revet mørk chokolade og lidt frysetørrede hindbær.

Squashmuffins med kokosskum-3

No images found!
Try some other hashtag or username