I dag vil jeg gerne dele opskriften på en smuk grøn salat med sesam vinaigrette. Jeg serverede salaten for gæster i lørdags og den fik kun ros med på vejen – og så synes jeg simpelthen bare at den er så fin! Men før vi kommer til opskriften, vil jeg lige knytte et par ord til dagen i dag – i dag er det nemlig præcis et år siden, at jeg løb Copenhagen Half Marathon. Det var mit første halvmarathon og det var en kæmpe oplevelse. Da jeg krydsede målstregen og lige havde fået vejret, kunne jeg mærke, at det ikke skulle være sidste gang, jeg krydsede den målstreg. Jeg havde håbet, at det skulle ske i år, og for 2-3 måneder siden var en PR på distancen et realistisk mål. Løbet er på søndag og jeg stiller ikke til start – desværre. Mit knæ har brokket sig siden mit marathon i juni måned og jeg har stort set ikke løbetrænet siden. Det er brandærgerligt og det går mig faktisk mere på end jeg vil være ved. I stedet vil jeg stå på sidelinjen og heppe alt hvad jeg kan på min seje lillesøster, der skal løbe sit første halvmarathon, og selvfølgelig også på alle de andre seje løbere. Og så satser jeg stærkt på at gøre comeback til næste år!

Grøn salat med sesam vinaigrette-1-3

Grøn salat med sesam vinaigrette

Et par håndfulde blandet salat
300 gram broccoli i buketter
150 gram ærter
150 gram edamamebønner
150 gram sukkerærter

Sesam vinaigrette
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. sesamolie
1/2 spsk. akaciehonning
Salt og peber

Skyl salaten, rør alle ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten. Blancher sukkerærterne og skær enderne af. Hæld kogende vand over broccolibuketterne og lad dem stå 1-2 minutter før vandet hældes fra. Bland salaten med sukkerærter, broccoli, ærter og edamamebønner.

Grøn salat med sesam vinaigrette-2-3

No images found!
Try some other hashtag or username